Om Operans förskola

Operans förskola är en nybyggd förskola (start nov 2016) . Förskolan är bygg på två plan och har en spännande arkitektur som öppnar för en mångfald av pedagogiska möjligheter. Vi har till exempel två ateljéer, en stor på andra pl         an och en mindre på markplan samt ett unikt upplevelserum.

När man går in genom entrédörren kommer man in till en gemensam hall, där det ofta ljuder operamusik från högtalarna. På markplan har vi de yngsta barnen på Tosca, Norma och Othello. Vårt kök finns även på markplan där vår egen kock dagligen lagar delikat mat. Följer man den breda, ljusa trappan upp kommer man till andra plan. Där har vi de äldre barnen på Rigoletto och Pajazzo. Lokalerna har stora fönster med fint ljusinsläpp och möjlighet för barnen att titta ut på omgivningen. Vi har även en balkong som man gemensamt kan gå ut på. På hela förskolan råder en öppen ateljékultur med ett unikt upplevelserum på andra plan. De äldre barnen äter gemensamt på Operagrillen som barnen själva har döpt under ett av våra Barnforum. Förskolans gård är indelad i en stor och en liten del, där båda delarna inbjuder till utomhusaktiviteter och lek. Både lokalerna och den stora gården erbjuder en mångfald av pedagogiska möjligheter. I närområdet finns bibliotek samt stora grönområden. På somrarna besöker vi ofta Lindängens amfiteater och vi går gärna till Katrinetorpsparken. Förskolans pedagoger ingår i nätverk med förskolor i närområdet.

Att arbeta hos oss är att arbeta i en utvecklande, kreativ och spännande verksamhet. Vi erbjuder många möjligheter till reflektion och pedagogisk kompetensutveckling. Varje vecka har vi reflektion i hela arbetslaget tillsammans med antingen förste förskollärare eller pedagogistan. Vår arbetskultur är inspirerad av Reggio Emilia. Vi är också referensförskola till Skolverket, vad gäller deras forskningsspridningsuppdrag.

Läs gärna mer om Operans förskola:

Läs artikeln ”Det finns en otrolig makt i hur vi pratar med barn”

http://malmo.se/download/18.a13b8a215b9c0c8d41a8925/1493715624982/FokusFo%CC%88rskola_20170329.pdf

Vi har ingen möjlighet att svara, men dina synpunkter är värdefulla för oss. Om du vill ha svar på en fråga hittar du kontaktuppgifter här.

Senast ändrad: 2018-01-24 09:37