Södra Sommarstadens förskolebuss

Södra Sommarstaden har en mobil förskoleavdelning för barn i åldrarna 3-5 år. Vargen heter avdelningen.

Bussavdelningen Vargen

Vargen är en utomhusavdelning med 20 platser för barn i åldrarna 3-5 år. Vi åker ut varje dag mellan kl. 9.00 – 15.00 med en specialinredd buss. Alla barn har en egen bilbarnstol och är ordentligt fastspända under bussresan. Bussfärden beräknas ta högst ca 30 minuter i vardera riktning. Vi åker till noggrant utvalda platser i Malmöområdet.Tiderna före kl. 9.00 och efter kl. 15.00 vistas barnen på avdelning Snobben på Södra Sommarstaden.

På bussen arbetar två förskollärare och en barnskötare. En av förskollärarna är också chaufför. Bussen erbjuder ett medvetet innehåll i en utomhuspedagogik som bygger på att barnen ska erbjudas en utomhusverksamhet som innehåller lek, språkutveckling, matematik, skapande verksamhet, natur och miljö genom bl.a. tema-arbete. Verksamheten bygger på förskolans läroplan, liksom övriga avdelningar, skillnaden är bara att en stor del av tiden är förlagd utomhus för barnens utveckling och lärande.

Bussarna är utrustade med samma grundfunktioner som en förskola, det vill säga toalett, kök och pedagogiskt material. Med oss ut har vi varm lunch som förvaras i värmeskåp i bussen. Maten äter vi ute i naturen eller på bussen.

En dag på Vargen

Bussavdelning Vargen mobil 0734-355771


Är ni intresserade kontakta:

Camilla Mårtensson, Biträdande förskolechef 0709-211255


Vi har ingen möjlighet att svara, men dina synpunkter är värdefulla för oss. Om du vill ha svar på en fråga hittar du kontaktuppgifter här.

Senast ändrad: 2018-03-26 14:25