Publicerad 2015-06-01 14:32

Senast uppdaterad 2015-06-01 14:52

Barn ”rev” sin gamla förskola

Förskolebarnen tog ett symboliskt förväl av sin förskola.

Under måndagen hördes ett och annat hammarslag på Björkhagens förskola. Försedda med skyddsutrustning och hammare tog nämligen ett 70-tal barn mellan 1-5 år ett symboliskt farväl av sin gamla förskola, innan rivningen drog igång på allvar.

Det råder full aktivitet på förskolans gård. Barn hamrar på sandlådorna utanför förskolan, på plats är också medarbetare, föräldrar, byggarbetare, media – och mitt i allt detta förskolechefen Susanne Berander.

- Det känns fantastiskt att få ett ordentligt avslut, eftersom barnen och vi fick lämna förskolan ganska hastigt i höstas. Men vi har haft ett fint samarbete mellan inom förvaltningarna i Malmö stad och det är det som gjort detta möjligt idag.

Ny förskola byggs

Med ceremonin ville stadsfastigheter och förskoleförvaltningen ta farväl av det gamla och signalera startskottet för det nya – en helt ny, modern förskola som förhoppningsvis kommer att kunna ta mot fler barn än gamla Björkhagen. Beslutet att riva och bygga nytt fattades i höstas sedan det konstaterats mögel på Björkhagen. Verksamheten har sedan dess bedrivits i närliggande lokaler på Sorgenfri och blir kvar på ”Lilla Maria” tills den nya förskolan står klar.

Bland besökarna fanns också Karin Kuulme som innan hon gick i pension för ett par år sedan hann jobba hela 38 år på just Björkhagens förskola.

-Jag ville vara här för jag tycker dagen har ett viktigt symboliskt värde. Ut med det gamla – in med det nya. Så ser jag det.

Det hela avslutades med att samtliga barn fick en välförtjänt glasspaus, medan rivningsgänget, med aningen högre medelålder, tog vid arbetet.