Publicerad 2016-08-15 10:27

Senast uppdaterad 2016-08-16 09:31

Besök förskoleförvaltningen på Malmöfestivalen

Nu är Malmöfestivalen igång med konserter, utställningar, mat med mera. Men från och med idag och fram till onsdag kan ni också besöka förskoleförvaltningen på Malmöfestivalen. Alla är välkomna!

Vi har tidigare berättat om vår medverkan på festivalen, men nu är vi igång. Vi har tre stationer i Barnlandet, Kungsparken. Här får barnen smaka, lukta, känna, titta, lyssna och utforska sin kretivitet. Kom och hälsa på oss i Hittatittapå-tältet om du är ute på festivalen, eller tipsa dina vänner som har barn att komma förbi en sväng.

Vi har öppet måndag-onsdag, klockan 12.00-17.00.

Strålande sol och massor av besökare på premiärdagen

Det tar inte lång tid förrän tältet fyllds med glada barn och vuxna. Vädret visar sig från sin bästa sida och hela Barnlandet sprudlar av förväntansfull energi.

– Vi kunde inte fått en bättre start. Det är fantastiskt att se så många barn och vuxna kunna göra roliga saker tillsammans. Samtidigt som vi får möjlighet att visa upp en del av det fantastiska arbete vi gör inom förskoleförvaltningen. Jag blir så stolt, säger Nela Pasalic, till vardags kock på Vintrie förskola.

Våra stationer

Matlagning

Ebbe, Einar, Elna & mamma Emelie.

Barnen får baka egna ”pizzaknyten” med tomat, ost och kryddor, under Malmöfestivalen. Förskoleförvaltningen arbetar medveten med att uppmuntra förskolorna att jobba för en hållbar utveckling genom ekologisk matlagning. Köket ska vara en naturlig del i det pedagogiska arbetet i förskolan där man skapar förutsättningar för bästa tänkbara matmiljö

  • Barnlandet, måndag till onsdag, klockan 12-19.

Harry & Astrid skapar animationer.

Animering

Barnen får skapa videoanimationer omkring våra årstider. Många av Malmös barn kommer från andra delar av världen där årstiderna skiljer från de svenska.

  • Barnlandet, måndag till onsdag, klockan 12-19.

Plantering

Maha & Marel planterar fröer.

Barnen får plantera kryddfröer i egentillverkade krukor av tidningspapper. Att arbeta med återvinning är också en del av strategierna för att utveckla ett mer hållbart samhälle.

  • Barnlandet, måndag till onsdag, klockan 12-19.