Publicerad 2017-02-28 11:20

Senast uppdaterad 2017-03-01 08:20

Flexibel förskolestart ger lugnare inskolning

Ska du ansöka om förskoleplats till ditt barn och kan vara flexibel med vilken dag barnet startar? Då kan du välja en startperiod istället för ett fast startdatum. Flexibiliten gör att det blir enklare för förskolorna att planera sina inskolningar.

Sedan den 1 mars 2017 är det möjligt att välja ett flexibelt startdatum när du ansöker om förskoleplats till ditt barn. Det innebär att du väljer en period på 1-21 dagar då ditt barn kan börja i förskolan. Alla som har startdatum efter den 1 maj 2017 kan välja detta alternativ.

Flexibiliteten skapar smidigare inskolningar

Med flexibla startdatum blir det lättare för förskolorna att planera sina inskolningar så att de sker i lagom takt. Detta är en fördel inte minst i augusti och september då ett stort antal barn börjar i förskolan och det vanligtvis sker många inskolningar på kort tid. Genom att sprida ut inskolningarna under en längre tid blir det lugnare för såväl nya och befintliga förskolebarn som för personal och föräldrar.

Det går bra att ändra sin ansökan

Har du redan ansökt om förskoleplats och väntar på platserbjudande? Då är du välkommen att ändra din ansökan om du vill, antingen genom att använda vår e-tjänst eller genom att ringa placeringssektionen på förskoleförvaltningen. De har telefontid måndag-fredag klockan 09.00-12.00 och telefonnumret är 040-34 44 34.

Så funkar det

Maria är 1 år och har behov av förskoleplats från augusti 2017. Marias föräldrar kan vara flexibla med vilket datum hon börjar och väljer därför en startperiod som sträcker sig mellan 2-20 augusti. Maria kommer att erbjudas en förskoleplats med start någon gång mellan dessa datum.

Ansökan om förskoleplats genom att använda vår e-tjänst eller genom att fylla i blanketten "Ansökan till förskola/familjedaghem" som du hittar under rubriken FörskolaMalmö stads blankettsida