Publicerad 2018-04-18 11:06

Senast uppdaterad 2018-04-18 16:21

Satsningen ”förskolekarriär” lyfter yrkesrollerna i förskolan

Kampanj Förskolekarriär_ barnskötare Helene Holmquist

Heléne Holmquist, barnskötare i Malmö stad, är en av de medarbetare som syns i satsningen "förskolekarriär".

Vad betyder karriärvägar och möjligheten att kunna utvecklas i sin yrkesroll? Om det pratar förskollärare, pedagoger och barnskötare i Malmö stad i kampanjen ”förskolekarriär”, som just nu syns i sociala medier, på utomhustavlor och på bussar och tåg.

Heléne Holmquist, barnskötare på Skutans förskola, är en av de medarbetare som syns.

– Jag brinner verkligen för mitt yrke som barnskötare och är stolt över det. Alla yrkesgrupper inom förskolan är viktiga – tillsammans bildar vi ett team som är med och formar framtiden i Malmö. Jag har chefer som vågar utmana mig att utvecklas, till exempel genom att gå kurser och utbildningar och sedan använda kunskaperna på min arbetsplats. Visar man intresse och vilja, så finns möjligheterna!

Syftet med kampanjen är just att lyfta de professionella yrkesrollerna och visa på de unika karriär- och utvecklingsmöjligheter som finns inom förskolan i Malmö stad. Medarbetarna är självklart de som är bäst på att berätta hur det är att jobba i förskolan.

– Vi vill lyfta yrkesrollerna inom förskolan och sätta fokus på att våra medarbetare är den viktigaste nyckeln till att skapa barnens bästa förskola, säger Peter Lindberg, tf förskoledirektör.

– Jag är stolt över den kraft och vilja till utveckling som finns hos oss – den känns i hela organisationen. Vi vill gärna vara öppna med att det finns utmaningar, men samtidigt berätta om hur vi jobbar systematiskt för att möta dem. Det är imponerande att se hur professionella, kreativa och idérika våra medarbetare är. Självklart ska vi visa det för andra, inte minst för att skapa ett intresse för oss som arbetsgivare.

Stor utmaning

En av de största utmaningarna inom förskolan är kompetensförsörjningen. Det här är inte unikt för Malmö – de flesta kommuner i Sverige brottas med att attrahera, rekrytera och behålla kvalificerade medarbetare i förskolan. Men Malmö är en stad som växer, vi har stor inflyttning och behöver hitta nya lösningar.

– Med den här satsningen vill vi väcka uppmärksamhet och visa att det finns många sätt att utvecklas inom förskolan, säger Karin Bergstrand, HR-chef på förskoleförvaltningen.

– Den som redan har arbetat en tid inom förskolan har möjlighet att söka ledartjänster, till exempel som förste förskollärare. Men det finns också gott om andra sätt att växa i sin yrkesroll, genom kompetensutveckling och kollegialt lärande. Och med ett nära ledarskap finns förutsättningar för att var och en ska kunna utvecklas i sin pedagogiska yrkesroll.

Läs mer: Jobba och utvecklas inom förskolan i Malmö stad

Fakta

Under april 2018 syns satsningen ”förskolekarriär” bland annat i sociala medier, på digitala skärmar på pågatåg och länsbussar runt om i hela Skåne och på cirka hundra utomhustavlor i Malmö. Syftet att lyfta de professionella yrkesrollerna och visa på de karriär- och utvecklingsmöjligheter som finns inom förskolan i Malmö stad.

 

Våren 2016 införde Malmö stad nya ledarfunktioner inom förskolan: Biträdande förskolechef och förste förskollärare. Samtidigt förändrades förskolechefens roll till att främst fokusera på pedagogisk ledning och utveckling. De olika ledarrollerna innebär ett nära pedagogiskt ledarskap och en möjlighet att utvecklas i sin yrkesroll och göra karriär inom förskolan.