Öppet hus – Skolvalet

Skolvalets öppna hus är för dig som behöver hjälp med att registrera din ansökan till skolvalet eller som saknar e-legitimation och ska söka till förskoleklass. Det finns möjlighet att få språkstöd/tolk på plats. 

Öppettider 10–31 januari

  • måndag, onsdag och torsdag klockan 13.00–16.00
  • tisdag klockan 9.00–12.00.

Plats: Rönnblomsgatan 6 A, entréplan

Saknar du e-legitimation?

Om du inte har e-legitimation (bank-id) finns det möjlighet att göra skolvalet via en vanlig blankett. Beroende på vilken årskurs skolvalet gäller kan du antingen få blanketten via din nuvarande skola eller så hämtar du ut den på vårt Öppet hus.

Tänk på att samtliga vårdnadshavare måste signera blanketten. Signerar inte samtliga vårdnadshavare blir skolvalet ogiltigt.

Skolval till förskoleklass

Blanketten för skolvalet finns att fylla i eller hämta på vårt öppna hus.

Skolval till årskurs 7

Blanketten för skolvalet kan du få av skolan där ditt barn går idag.

Språkstöd

Alla dagar under skolvalets öppna hus kan du ställa frågor och få hjälp med att fylla i din skolvalsansökan på svenska, engelska och arabiska.

Vid fyra tillfällen kommer det dessutom att finnas möjlighet att få språkstöd/tolk på somaliska, serbokroatiska, bosniska, makedonska, romani chib, pashto, dari persiska och albanska. Det är bra om du som behöver hjälp på något av dessa språk kan komma under något av tillfällena som anges nedan.

Somaliska, serbokratiska, bosniska, makedonska, romani chib

  • Tisdag 15 januari, klockan 09.00–12.00
  • Tisdag 29 januari, klockan 09.00–12.00

Pashto, dari, persiska, albanska

  • Torsdag 17 januari, klockan 13.00–16.00
  • Torsdag 31 januari, klockan 13.00–16.00

Vi har ingen möjlighet att svara, men dina synpunkter är värdefulla för oss. Om du vill ha svar på en fråga hittar du kontaktuppgifter här.

Senast ändrad: 2019-01-03 11:33