John och Loa bläddrar i ett nummer av PildammsNytt

John och Loa bläddrar i ett nummer av PildammsNytt

Pildammens dagliga verksamhet firar ett år!

I november fyller den poddande, instagrammande och skrivande dagliga verksamheten Pildammen ett år! Det firas med släppfest för det tredje numret av deras tidning PildammsNytt.

Två personer som har varit med från start är John Kristiansson och Loa Adolfsson, omsorgspedagog. Båda lockades av inriktningen på kultur och medier.

– Vi gör en tidning, PildammsNytt, och spelar in poddar. Det roligaste är att intervjua, göra reportage och att komma ut och träffa folk, säger John Kristiansson.

Under året har han bland annat gjort reportage från Limhamns kalkbrott, Kulturhuset Teamus och Sveriges radio. Näst på tur står ett hunddagis i Lund.

Hur har det varit att starta en helt ny daglig verksamhet?
– Det har varit ett roligt och händelserikt år. Mycket har handlat om att uppfinna hur allt ska fungera och alla har varit nya för varandra. John, du och jag var ju också nya för varandra, men nu känns det som att jag har känt dig i 20 år, säger Loa Adolfsson.

Förutom tidningen och podden finns Pildammen på Instagram. Där kan man följa deras arbete, men också se filmklipp där John Kristiansson utsätter sina kollegor för olika practical jokes.

– Man går aldrig riktigt säker här på Pildammen. En gång fick jag en chokladboll med sjukt mycket salt som John bakat, det var vidrigt! säger Loa Adolfsson med ett skratt.

Verksamheten håller inte bara i en penna eller mikrofon – de har en stor gympasal där de bland annat spelar pingis, basket, bandy och bowlar. De åker ofta till Stadsbiblioteket för att låna böcker och tv-spel. En av omsorgspedagogerna håller på att utbilda sig till workshopledare i sexuell hälsa, och just nu håller de på att bygga upp en egen bokhörna på temat.

– Det är en engagerad grupp, alla har stora ambitioner och drar åt samma håll. Vi har väldigt kul, vi skrattar tillsammans varje dag, säger Loa Adolfsson.

Foto: Sanna Dolck Wall.

Mer om Pildammen DV

Har du tips på intervjupersoner eller vill du ha PildammsNytt? Mejla pildammendv.fsf@malmo.se.

Pildammens podd
Pildammens Instagram

Namn: John Kristiansson.
Ålder: 37 år.
Bor: Oxie
Gör på fritiden: Kollar på film, mest komedier, och klipp på Youtube med bland annat Papphammar och Örjan Lax. Bowlar, går på lördagsdisco med Grunden, är aktiv i föreningen Värnet och umgås med vänner.

Namn: Carl Johan ”Loa” Adolfsson.
Ålder: 34 år.
Bor: Möllevången.
Favoritplats i Malmö: Möllevången och Nobes, en pub jag gillar nära Folkets park.

sv
sv