Hämtservice fixar rena stränder

Coronasituationen medför anpassad verksamhet och nytänkande. Malmöborna kan glädjas åt skräpfria stränder när Hämtservice ställer om.

För den dagliga verksamheten Hämtservice har coronapandemin inneburit stora förändringar då deras vanliga uppgifter inte kan utföras. Vanligtvis fungerar de som en hjälpande hand till personer som saknar möjligheten att göra sig av med saker som de inte längre behöver. De riktar sig främst mot privatpersoner som bor på LSS-boenden, äldreboenden eller har boendestöd.

I väntan på att kunna dra igång den ordinarie verksamheten igen beslöt de sig för att ställa om siktet och göra något som är till nytta för Malmöborna under tiden. Sedan i mitten av april beger sig Kristina Kondoudios och Caner Kaplan, omsorgspedagog respektive aktivitetsledare på Hämtservice, ut tillsammans med fyra till sex deltagare varje dag i syfte att städa Malmös stränder. En stor del av skräpet som plockas upp utgörs av plast, aluminiumburkar och cigarettfimpar. 

– Vi tänkte att det är ett passande tillfälle att göra något som gagnar alla Malmöbor. Vi har fått många glada tillrop från personer som kommer fram och tackar oss för vad vi gör. Det har gjort oss alla väldigt glada, säger Kristina.


sv
sv