Linda Braxenholm, nyanställd sommarvikarie inom LSS

Som blivande sommarvikarie på LSS-boenden i Malmö stad ser Linda Braxenholm fram emot att kunna göra skillnad i andra människors vardag.

Vad fick dig att söka arbete inom LSS?
- Jag har alltid varit intresserad av vården och LSS, så jag tänkte att jag måste prova. Så 2018 fick jag ett som­marvikariat på ett boende i Karlskrona. Det var bland de bästa jobb jag har haft!

Vad är det som gör att du tycker om att arbeta inom LSS?
- Det är roligt att få jobba med fantastiska människor och känna att man gör skillnad. Att göra så att andra utvecklas och känna att jag själv utvecklas. Det är fint att kunna vara en hjälpande hand i någons vardag. Att se den glädjen varje dag när man kommer. Jag har aldrig blivit så väl bemött! Det hänger ju mycket på mig också. Jag tror att om jag är glad och sprider glädje så smittar det av sig och det har fungerat hittills, så jag tänker bara positivt. Jag har ett eget företag inom skön­hetsbranschen också, men där är man ganska ensam, man träffar sina kunder, men inga andra. Så jag ser också fram emot att få nya kollegor.

Hur tänker du nu i coronatider, gör det dig orolig att arbeta så nära andra människor?
- Jag tror att man får använda fantasin lite. Jag har ju inte börjat än, men jag kan tänka mig att Malmö stad och LSS-boendena har en rutin som jag får lära mig när jag kommer dit. Jag är en kramig person, men man får anpassa sig, man får hitta andra sätt att visa kärlek och ömhet. Men corona oroar mig inte. Man får ta en dag i taget, man kan inte sluta leva på grund av detta känner jag.♦

Linda Braxenholm

Ålder: 43
Bor: Vid Kronprinsen
Gör: Ska arbeta som sommarvikarie på LSS-boende. Har även ett företag inom skönhetsbranschen som hon kommer att fortsätta med på hobby­nivå. Men nu tycker hon det är dags att göra något nytt.
Favoritplats i Malmö: Ribban, vid havet. det är som att vara utomlands!

sv
sv