Mello / Expert med passion för musik

Lars Theander från Redaktionen och Poddgruppen daglig verksamhet har sedan barnsben haft ett brinnande intresse för Melodifestivalen. Inför årets tävling har Sveriges Radio bjudit in honom som expertkommentator.

Lars Theander var bara åtta år gammal när han fick upp ögonen för Melodi-festivalen. Han beskriver det själv som ett magiskt ögonblick och han har sedan den dagen inte missat en enda deltävling.

– När jag såg den första tävlingen kände jag att det verkligen var något fantastiskt och att jag bara ville se mer och mer. Det var så roligt att tävlingen var så pass stor som den är, att den är populär i hela Europa. Ända sedan dess har det varit min stora passion och det som jag längtar mest till varje år, berättar Lars.

Under barndomen tittade Lars oftast på tävlingarna tillsammans med sin familj, men nu när han blivit äldre föredrar han att titta på dem själv. Allt för att kunna ha så stort fokus som möjligt. När det är dags för röstnings-momentet brukar han dock prata i telefon med någon kompis.

– Vi tycker det är roligt att gissa vilka länder som ger poäng till de olika bidragen. Ofta är det så att de ger höga poäng till sina grannländer så därför brukar jag vara rätt duktig på att gissa rätt, säger Lars.

Under de 15 år som Lars har haft ett passionerat intresse för Melodi-festivalen är det vissa låtar som har fastnat mer än vad andra har gjort. The Arks The Worrying Kind, Carolas Evighet, Salem Al Fakirs Keep On Walking och Måns Zelmerlövs Heroes ligger honom extra varmt om hjärtat. Lars passion för Melodifestivalen har lett till han nu har bjudits in som melloexpert till Förmiddag i P4 Malmöhus där han varje fredag inför de fyra deltävlingarna, andra chansen och finalen delger sina tankar kring årets tävling. Han kommer även att kommentera Eurovision song contest i maj.
(inte klart ännu.) Att han har fått chansen att prata om det han tycker allra bäst om är något som han känner en stor glädje inför.

– Det är jättekul. Det är lite pirrigt, men jag har verkligen sett fram emot att få göra det här. Det känns stort att de tycker att jag gjort något så bra att de vill att jag ska vara med i deras program. När jag jobbade på Redaktionen förra året fick jag bevaka deltävling fyra på plats i Malmö. Då fick jag chansen att intervjua Nanne Grönwall, Frida Öhrn och Hanna Ferm. Det är jätteroligt
att jag får chansen att jobba med det jag älskar även i år, avslutar Lars.

Fakta

Poddgruppen finns på Facebook och Instagram.
Poddarna ligger på Spotify, sök på: Poddgruppen.

sv
sv