Recept: Lins- och zucchinigryta med paprika
Backa kök är en daglig verksamhet som ligger på Kirseberg, som lagar ekologisk och vegetarisk mat. Här delar de med sig av receptet till deras populära lins- och zucchinigryta!
Ingredienser
380 g gröna linser
1 zucchini (ca 300g)
1 paprika
1 broccoli (färsk)
1 msk rapsolja
1 vitlöksklyfta
1 gul lök
2 msk tomatpuré
2 dl kokosgrädde/mjölk
2 msk grönsaksfond
1 dl vatten
½ tsk chiliflakes
salt och peppar
Gör så här
- Börja med att skölja linserna.
- Hacka lök och vitlök, dela paprika, zucchini och broccoli i mindre bitar. Fräs grönsakerna några minuter utan att de får färg. Lägg i linserna mot slutet och låt dem fräsa med en stund.
- Häll på vatten och kokosgrädde. Tillsätt tomatpuré, grönsaksfond, chili och övriga kryddor.
- Låt sedan grytan koka i cirka 20 minuter tills linserna är mjuka. Tillsätt mer kryddor vid behov.
- Servera gärna grytan med ris eller bulgur.