$left
$middle

Lastbil och mobila maskiner

Behovet av duktiga mekaniker är stort och framtidsutsikterna inom yrket är mycket goda.

I undervisningen arbetar du med uppgifter som liknar situationer du kommer att möta på din framtida arbetsplats.

Om inriktningen

Om du väljer att bli lastbilsmekaniker får du ett mycket omväxlande arbete. Du får inte bara en bra grundutbildning utan också stora utvecklingsmöjligheter inom yrket. Det är ett praktiskt arbete som ständigt bjuder på nya utmaningar. Till din hjälp har du avancerad teknik, datorer och moderna hjälpmedel.

Dagens bussar och lastbilar är fullproppade med elektronik som styr en mängd olika funktioner. Men därmed försvinner inte de traditionella servicejobben.

Lastbilar och bussar är arbetsfordon. Därför krävs kunniga mekaniker som kan svetsa, bygga, laga avancerade broms- och styrsystem och felsöka bland datorer och elektroniksystem. Dessutom att servicejobben utförs snabbt och med stor noggrannhet.

Verkstad

Vi reparerar även alla fordon som inriktning transport använder. Det betyder att du får mycket verklighetsnära arbetsobjekt samt den rätta verkstadskänslan.

Arbetsplatsförlagt lärande – apl

I undervisningen arbetar du med uppgifter som liknar situationer du kommer att möta på din framtida arbetsplats. Minst 15 veckor av din utbildning är apl (arbetsplatsförlagt lärande).

Vill du veta mer?

Undrar du något om fordons- och transportprogrammet? Vår studie- och yrkesvägledare kan hjälpa dig med svaren. Kontakta Aneta Reimann, 0709-80 04 59 om du har frågor om utbildningen.

Kontaktinformation och länkar

sv