$left
$middle

Personbil

Utbildningen i personbilsteknik ger dig kunskap om hur personbilens delar fungerar och är uppbyggda samt hur de samverkar i fordonet.

Inriktningen ger dig också kompetens att förebygga, söka och åtgärda fel på personbilar.

Om inriktningen

Som bilmekaniker har du både ansvars- och servicekänsla. Du ska kunna utföra service, diagnoser, reparationer, justeringar och renoveringar.

Även om vanliga mekanikerjobb fortfarande finns, handlar yrket idag mest om kvalificerade arbeten i bilens datorstyrda fordonssystem.

Inom ämnet personbilsteknik finns nio kurser. Varje kurs utvecklar kunskap om uppbyggnaden och funktionen hos delar inom ett avgränsat område. Kurserna utvecklar också kompetens i felsökning och i att förebygga och åtgärda fel inom det avgränsade området.

Arbetsplatsförlagt lärande – apl

I undervisningen arbetar du med uppgifter som liknar situationer du kommer att möta på din framtida arbetsplats. Minst 15 veckor av din utbildning är apl (arbetsplatsförlagt lärande).

Vill du veta mer?

Undrar du något om fordons- och transportprogrammet? Vår studie- och yrkesvägledare kan hjälpa dig med svaren. Kontakta Aneta Reimann, 0709-80 04 59 om du har frågor om utbildningen.

Kontaktinformation och länkar

sv