$left
$middle

Malmö Citadellsgymnasium

På nystartade Malmö Citadellsgymnasium blir du en del av framtidens hållbara lösningar. Här får du vara med och bygga upp en ny skola och möjlighet att skapa traditioner som ska hålla i decennier framöver.

Med sin placering på Citadellskajen och plats för drygt 1000 elever i moderna utbildningsmiljöer kommer skolan att bli stadens femte kommunala cityskola. Våra engagerade lärare stöttar dig på vägen mot dina mål. Välkommen till oss!

Lär känna oss

För dig som ska välja

Du har drömmarna – vi har verktygen. På Malmö Citadellsgymnasium rustar vi dig för framtidens arbetsmarknad med fokus på hållbarhet, design, digitalisering och innovation. Entreprenörskap genomsyrar hela skolan och här lär du dig att gå från idé till lansering av färdig produkt eller tjänst.

Hos oss händer det saker!

På en gymnasieskola nära kommunikationer, näringsliv och universitet vill vi ge våra elever den allra bästa möjligheten att bli en del av framtidens arbetsmarknad där miljöfrågor, delningsekonomi och hållbar utveckling tar allt större plats.

Följ oss på Instagram där vi stolt visar upp vår verksamhet.

Ung företagsamhet

Ung företagsamhet är en del av undervisningen på alla program. Att få chansen att driva ett eget företag redan under gymnasiet ger dig värdefulla kunskaper och erfarenheter. Hos oss får du utvecklas som entreprenör och lära dig att ta ansvar, lösa problem, förstå grupprocesser och kommunicera.

Genom att starta och driva ett företag lär du dig företagande på riktigt, att bygga upp ett nätverk och att växa som människa.

Våra program

I alla våra utbildningar står kreativa och problemlösande arbetsformer i fokus när vi tar oss an idéer och omsätter till praktisk handling. Här får du utrymme för dina tankar kring hållbarhet oavsett om det gäller företagande, politiska frågeställningar eller teknikutveckling.

Samtliga utbildningar ger goda möjligheter till vidareutbildning på högskola, universitet och yrkeshögskola.

Elevföreningar

På Malmö Citadellsgymnasium får du vara med och forma utbudet av föreningar och aktiviteter.

För elever och vårdnadshavare

Information och länkar som är användbara för dig som elev och vårdnadshavare.

Nya lokaler

2024 flyttar vi till nybyggda lokaler. Samtidigt som vi startat vår skola i Malmö universitets lokaler bygger vi en helt ny och toppmodern skola ett stenkast därifrån.

Kontaktinformation och länkar

sv