$left
$middle

Ekonomiprogrammet

Ekonomiprogrammet är ett högskoleförberedande program för dig som vill veta mer om ekonomi, entreprenörskap och juridik. Du får lära dig vad som krävs för att starta och driva företag. Du får också en inblick i det svenska rättssystemet och internationell handel.

Vi erbjuder inriktning

Detta läser du

En bred utbildning

Ekonomiprogrammet på Malmö Citadellsgymnasium ger kunskaper om villkor för en hållbar utveckling, såväl ur miljösynpunkt som ekonomiskt och socialt. Det är också en del av skolans profil och en viktig pusselbit i vår gemensamma framtid.

Ung företagsamhet

Ung företagsamhet, UF, ingår i din utbildning. Undervisningen ska främja kreativitet och förmåga att samarbeta, ta ansvar och omsätta idéer i praktisk handling. Genom att starta och driva ett företag lär du dig företagande på riktigt, att bygga upp ett nätverk och att växa som människa.

Efter gymnasiet

Du blir efter avslutad utbildning väl förberedd för vidare studier till framtida jobb som exempelvis affärsutvecklare, analytiker, chef, controller, entreprenör, jurist, marknadsförare, projektledare eller revisor.

Kontaktinformation och länkar

sv