$left
$middle

Ekonomi

Du får lära dig företagsekonomins grunder som bokföring och bokslut.

Du får också utveckla kunskaper inom områden som affärsidéer, företagande, ledarskap och organisation samt marknadsföring.

Om inriktningen

I takt med att företag och organisationer blivit allt mer globaliserade kommer du att kunna fördjupa dig i internationell handel, ledarskap och marknadsföring. Du kommer också att kunna välja högre kurser inom språk och naturkunskap för att få ytterligare behörighet för högre studier men även psykologi för att få ökad bredd.

Framtida yrken och utbildningar

Ekonomer arbetar inom många områden och branscher. Eftersom de har en bred utbildning har de stora möjligheter att välja mellan olika jobb. De kan till exempel arbeta i näringslivet och offentlig sektor men även i intresseorganisationer. Många väljer också att driva företag. Som ekonom utbildas du för att analysera och förstå komplexa ekonomiska sammanhang. Nationalekonomer är specialiserade på samhällsekonomiska frågor och är anställda på exempelvis myndigheter, industriföretag samt i bank- och finansbranschen.

Studier

Ekonomprogrammet studerar man under tre år och det leder till en kandidatexamen. En civilekonomexamen förutsätter studier i fyra år på civilekonomprogrammet. Många företagsledare är civilekonomer.

Vill du veta mer?

Undrar du något om ekonomiprogrammet? Vår studie- och yrkesvägledare kan hjälpa dig med svaren.

Kontakta Emma Erlandsson, 0721-57 91 50, om du har frågor om utbildningen.

Kontaktinformation och länkar

sv