$left
$middle

Samhällsvetenskap

Du får lära dig att tolka frågor om samhället, förklara händelser och hur saker och ting hänger samman.

Du får också utveckla kunskaper inom områden som vilka villkor människor lever under och hur oskrivna regler påverkar människors beteende.

Om inriktningen

För att förbereda för arbetsområden inom politik, samhällsplanering och internationell tjänstgöring kommer du att kunna fördjupa dig i entreprenörskap, internationella relationer och ledarskap. Du kommer också att kunna välja högre kurser inom språk, matematik och naturkunskap för att få ytterligare behörighet för högre studier men även psykologi för att få ökad bredd.

Framtida yrken och utbildningar

Samhällsvetare arbetar inom många områden och branscher. Eftersom de har en bred utbildning har de stora möjligheter att välja mellan olika arbetsgivare. De kan till exempel arbeta inom privat eller ideell sektor men även i offentlig sektor. Samhällsvetare kan exempelvis arbeta med information och PR, rådgivning och utredningsarbete.

Studier

En samhällsvetenskaplig utbildning på grundnivå omfattar tre års studier. För avancerad nivå krävs ytterligare två år. För forskarnivå krävs ytterligare två respektive fyra års studier.

Vill du veta mer?

Undrar du något om samhällsvetenskapsprogrammet? Vår studie- och yrkesvägledare kan hjälpa dig med svaren.

Kontakta Emma Erlandsson, 0721-57 91 50, om du har frågor om utbildningen.

Kontaktinformation och länkar

sv