$left
$middle

Teknikprogrammet

Teknikprogrammet är ett högskoleförberedande program för dig som vill veta mer om digital teknik, dess möjligheter och utveckling. Du får lära dig att utveckla en idé, designa, konstruera och producera. Teknikutveckling innebär att simulera, bedöma rimligheter och dra slutsatser. Du får också inblick i hur tekniskt innehåll och modeller presenteras med interaktiva och digitala medier.

Vi erbjuder inriktning

Detta läser du

En bred utbildning

Teknikprogrammet på Malmö Citadellsgymnasium ger kunskap om teknikens roll i samspelet mellan människa och natur med hänsyn till hållbar utveckling. Det är också en del av skolans profil och en viktig pusselbit i vår gemensamma framtid.

Ung företagsamhet

Ung företagsamhet, UF, ingår i din utbildning. Undervisningen ska främja kreativitet och förmåga att samarbeta, ta ansvar och omsätta idéer i praktisk handling. Genom att starta och driva ett företag lär du dig företagande på riktigt, att bygga upp ett nätverk och att växa som människa.

Efter gymnasiet

Du blir efter avslutad utbildning väl förberedd för vidare studier till framtida jobb som exempelvis arkitekt, civilingenjör, entreprenör, industridesigner, läkare, pilot, projektledare eller utvecklare.

Kontaktinformation och länkar

sv