$left
$middle

Bygg- och anläggningsprogrammet

Tycker du om att arbeta med kroppen? Är du intresserad av att bygga, underhålla och göra ombyggnationer av hus, anläggningar och vägar?

Då är bygg- och anläggningsprogrammet något för dig.

Våra inriktningar

Husbyggnad

På inriktningen husbyggnad får du bygga olika objekt med allt vad det innebär. Du lär dig också att planera, beräkna och utföra byggnadsarbeten.

Mark och anläggning

Det krävs kunskap och färdigheter för att bygga ledningsnät, anlägga parker eller vägar och trädgårdar. Inriktningen mark och anläggning ger dig de förutsättningarna.

Måleri

Om du är både kreativ och praktisk kan inriktningen måleri vara något för dig. Du lär dig alla grundläggande tekniker och får fördjupad kunskap om färg och material.

Plåtslageri

Plåtslagaryrket ställer stora krav på skicklighet, noggrannhet och fantasi. Att vara plåtslagare är att vara hantverkare med stolthet över ett gammalt yrke med nya utvecklingsmöjligheter inför framtiden.

Detta läser du

En praktisk utbildning

På bygg- och anläggningsprogrammet får du lära dig arbeta med olika byggnationer och anläggningar. Dessutom får du kunskap om hur du bygger rationellt, säkert och miljömässigt hållbart, samtidigt som du får kunskaper om branschens olika yrken och arbetsprocesser.

Branschrekommenderad skola

Byggnadsindustris Yrkesnämnd (BYN) har utnämnt Malmö Lärlingscenter till en branschrekommenderad skola. Detta innebär att BYN bedömer att skolan har förutsättningar att ge en grundläggande yrkesutbildning i enlighet med bygg- och anläggningsbranschens krav. För mer info https://www.byggbranschensyrkesnamnd.se/

Grundläggande högskolebehörighet

Bygg- och anläggningsprogrammet är ett yrkesprogram, men du har alltid möjlighet att läsa kurser som förbereder dig för högskolestudier.

Efter gymnasiet

Efter avslutad gymnasieutbildning kan du få jobb direkt inom det valda yrket, med en lärlingsanställning.

En lärlingsanställning innebär att du börjar med 65 % av full lön och följer en lärlingstrappa tills du blir fullärd och fullbetald, vilket tar cirka två år.

Kontaktinformation och länkar

sv