$left
$middle

Försäljnings- och serviceprogrammet

Välj försäljnings- och serviceprogrammet om du vill arbeta med handel, försäljning, marknadsföring eller är intresserad av hur man startar och driver ett eget företag.

Om programmet

Du lär dig om detalj- och partihandel. Du lär dig också om näthandel, ledarskap och företagande samt om entreprenörskap, service och kommunikation. Du utbildas till att bli en god säljare.

Utbildningen ger möjlighet till jobb som till exempel butiks-kommunikatör, butikssäljare, företagssäljare, handlare, inköpare, marknadsförare och arbete inom logistik eller kundservice.

Detta läser du

Om utbildningen

Du lär dig om arbetsrätt, arbetsmiljö och diskrimineringsfrågor samt vilka faktorer som påverkar hälsa och välbefinnande. Du läser kurser som entreprenörskap, försäljning och kundservice, handel, information och kommunikation.

Vidare lär du dig om försäljning och logistik, marknadsföring, kundservice, inköp och varuflöden, service och affärsutveckling. Du lär dig även om administrativt arbete i företag och offentlig förvaltning, kommunikation samt konferens- och receptionsarbete.

Grundläggande högskolebehörighet

Barn och fritid är ett yrkesprogram, men du har alltid möjlighet att läsa kurser som förbereder dig för högskolestudier.

Efter utbildningen

Du kan börja söka jobb direkt efter gymnasiet, exempelvis som säljare, inköpare och butiksledare eller som personal-, ekonomi- och IT-administratör,

Kontaktinformation och länkar