$left
$middle

Övriga hantverk

Övriga hantverk är ett samlingsnamn för flera olika yrkesutgångar.

Du lär dig tillverkningsmetoder, tekniker och om verktyg och material i den yrkesutgång som du väljer.

Om inriktningen

På hantverksprogrammet med inriktning övriga hantverk får du en bred kunskap inom ditt valda yrke. Är du kreativ och har ett öga för design och gillar att arbeta med händerna är hantverksprogrammet med inriktning övriga det perfekta valet för dig.

Under utbildningen går du som lärling ute på en APL-plats, vilket ger dig en stor chans till arbete efter studenten om du är duktigt och visar intresse. Du kommer vara ute på en APL-plats 3 dagar i veckan och där får du möjligheten att utveckla dina kunskaper inom ditt valda yrke. Vi varvar teori och praktiskt arbete, teorin får du till största del i skolan och de praktiska delarna arbetar du med ute på APL-platsen.

Yrket ställer krav på dig att vara öppen och serviceinriktad, vilket du tränas i under hela din utbildning. Skolan har nära kontakt med branschen och matchar elev med företag. Genom APL, uppgifter och teori kopplade till branschen skapar du dig en god uppfattning om hur arbetslivet fungerar.

Beroende på vilken utbildning du har valt har du möjlighet till jobb som till exempel glasblåsare, guld-eller silversmed, keramiker, sadelmakare, sotare eller tapetserare.

Ett urval av de kurser du läser är:

Material och miljö och hantverk 1-6 samt traditon och utveckling.

Praktik

APL-platsen förläggs ute hos olika företag beronde på vilken vald inriktning man går.

Vill du veta mer?

Undrar du något om hantverksprogrammet? Vår studie- och yrkesvägledare kan hjälpa dig med svaren.

Kontakta Susanne Thörnblad, 0729-66 58 67 om du har frågor om utbildningen.

Kontaktinformation och länkar

sv