$left
$middle

Djurvård

Naturbruksprogrammet inriktning djurvård förbereder dig för att arbeta inom områden som djurvårdare, arbete i djuraffär och djurpark, hunddagis eller kennel.

Om inriktningen

Naturbruksprogrammet med inriktningen djurvård ska ge dig kunskaper om olika sorters djur, djurs beteende och behov samt samspelet mellan djur och människa.

Utbildningen ger dig kunskap om olika sorters djurarters ursprung, beteende, skötsel, behov, hälsa samt utrustning och anläggningar. Du får en förståelse för miljöns betydelse för djurs beteende och välmående. En annan viktig sak som du kommer att lära dig under utbildningen är smittskydd, hur olika smittor påverkar djuren och dess mående. Naturbruksprogrammet med inriktning djurvård passar dig som har ett stort intresse för olika typer av djur och vill sätta djurets välmående i centrum.

Under utbildningen går du som lärling ute på en APL-plats, vilket ger dig en stor chans till arbete efter studenten. Du kommer vara ute på en APL-plats 3 dagar i veckan och där får du möjligheten att utveckla dina kunskaper om djur och dess välbefinnande. Vi varvar teori och praktiskt arbete, teorin får du till största del i skolan och de praktiska delarna arbetar du med ute på APL-platsen.

Yrket ställer krav på dig att vara öppen och observant på djurens välbefinnande, vilket du tränas i under hela din utbildning. Skolan har nära kontakt med branschen och matchar elev med företag. Genom APL, uppgifter och teori kopplade till branschen skapar du dig en god uppfattning om hur arbetslivet fungerar.

Inriktningen ger möjlighet till jobb inom djurens hälso- och sjukvård, arbete med hundar, med djur inom forskningen, djurparker eller arbete inom zoohandel.

Ett urval av de kurser du läser är:

Djurens biologi, djurvård inom djurens hälso- och sjukvård, hundkunskap 1-3 samt djurhållning.

Praktik

APL-platsen förläggs ute hos olika företag beronde på vilken vald inriktning man går.

Vill du veta mer?

Undrar du något om naturbruksprogrammet? Vår studie- och yrkesvägledare kan hjälpa dig med svaren.

Kontakta Susanne Thörnblad, 0729-66 58 67 om du har frågor om utbildningen.

Kontaktinformation och länkar

sv