$left
$middle

Sök till oss

Du vill skaffa dig gymnasiekompetensen. Men samtidigt vill du lära dig ett yrke som du kan börja jobba med direkt efter gymnasiet.

Lärlingsutbildningen ger dig den valmöjligheten. Och vill du, kan du läsa vidare på högskolan.

Unik utbildningsform

Att läsa gymnasiet som lärling är helt unikt. Ingen annan utbildning varvar tiden i skolbänken med så mycket tid ute i arbetslivet.

Att gå en lärlingsutbildning är ett annat sätt att lära. En stor del av din utbildningstid är du på en arbetsplats. Du kommer att vara tre dagar på en arbetsplats och två dagar i skolan. Lärlingsutbildningen är för dig som vet vad du vill.

Hjälp i studierna

Vi på Malmö Lärlingscenter erbjuder dig det stöd du behöver. Vårt elevhälsoteam träffas regelbundet för att snabbt ta hand om dig ifall behov uppstår. På skolan har vi dessutom ett stort och rymligt bibliotek med möjlighet till enskilda studier.

Grundläggande högskolebehörighet

Du som går ett av våra yrkesprogram har också rätt att skaffa dig grundläggande behörighet till universitets- och högskoleutbildningar. När du läser in grundläggande behörighet läser du det som ett utökat program.

Efter gymnasiet

Direkt efter studierna kan du vara efterfrågad på arbetsmarknaden. Programmen ger dig behörighet till högskolan men vill du kan du välja att läsa andra kurser istället.

Lärlingsutbildning – så funkar det

Vi erbjuder lärlingsutbildningar i en rad yrken. Du är två dagar i skolan, tre på jobbet.

Och vill du läsa vidare, får du även möjligheten till högskolebehörighet under din utbildning.

Ansök till våra utbildningar

Du gör ditt gymnasieval på ansökningswebben. Webben öppnar för ansökningar den 15 januari och stänger vid midnatt den 15 februari.

Ta reda på mer om oss

Elever berättar

Ta reda på vad våra elever tycker om vår skola och våra utbildningar.

Så arbetar vi

På Malmö Lärlingscenter är du som elev viktigast, och därför arbetar vi tillsammans för att varje elev ska trivas, utvecklas och känna gemenskap i skolan.

Samarbeten och kontakter

En förutsättning för att lärlingsutbildningarna skall kunna genomföras är att vi kan erbjuda bra, pålitliga praktikplatser.

Kontaktinformation och länkar

sv