$left
$middle

Bild och formgivning

Vi arbetar med det kreativa skapandet i fokus. Det innebär att du får möjlighet och stimulans att utforska och utveckla din egen kreativa förmåga i ditt bildarbete.

Utbildningen lägger stor vikt vid eget skapande såväl individuellt som i samarbete med andra.

Om inriktningen

På inriktning bild och formgivning ingår det att arbeta med många spännande tekniker i våra fräscha och välutrustade lokaler. Du har möjlighet att jobba med teckning, grafisk illustration, måleri, skulptur, keramik, grafik , foto, film, design, arkitektur och digitalt skapande. Tredje året kan du fördjupa dig inom något bild- eller formområde.

Studiebesök och egna utställningar

Vi gör ofta studiebesök som inspiration till ett nytt kunskapsområde och utnyttjar regionens rika konst- och kulturutbud – Malmö latinskola ligger ju mitt i Malmö!

Du kommer att få ställa ut och presentera dina färdiga arbeten samtidigt som du på olika sätt upplever och tolkar andras. Utbildningen tränar dig i att omsätta teorier, kunskaper och idéer till verklighet, vilket du kommer att ha nytta av under ditt yrkesverksamma liv.

Genom att välja inriktning bild och formgivning på Malmö latinskola blir du en del av en spännande och utvecklande miljö. Du kommer bland annat att möta elever från andra estetiska inriktningar, vilket skapar många möjligheter för gemensamma produktioner och projekt.

Vidare studier

Utbildningen är högskoleförberedande och ger dig som har intresse för bildkonst en god grund för vidare studier på dels folkhögskolor, konst- och designhögskolor i Sverige och i utlandet, dels andra högskoleutbildningar inom humanistiska och samhällsvetenskapliga områden.

Genom att välja inriktning bild och formgivning på Malmö latinskola har du alla möjligheter att förverkliga dina konstnärliga drömmar!

Forma din utbildning

Skapa en utbildning utifrån dina önskemål med våra individuella val. Du kan fördjupa dig mer inom ett programgemensamt ämne eller läsa kurser som vi erbjuder från våra andra utbildningar.

Färdighetsprov

Du kan komma in på estetiska programmet – bild och formgivning via dina betyg och/eller via färdighetsprov.

Vill du veta mer?

Undrar du något om ES-musik? Vår studie- och yrkesvägledare kan hjälpa dig med svaren.

Kontakta Maria Lind, 0729-85 50 93 om du har frågor om utbildningen.

Kontaktinformation och länkar

sv