$left
$middle

Dans

På inriktning dans har du möjlighet att träna och fördjupa dig i den dansform som just du gillar mest.

Om inriktningen

Vi arbetar med det kreativa skapandet i fokus. Våra välutbildade och erfarna danspedagoger hjälper dig att utforska och utveckla din egen kreativa förmåga.

En stor del i utbildningen är så klart att dansa för publik, att titta på dans, prata om dans och att träna dansteknik. Det handlar också om att skapa och att uttrycka sig med dans.

All undervisning, oavsett vilken profil du väljer, genomsyras av ett helhetsperspektiv på dans avseende konstnärlighet, kreativitet, dansteknik och musikalitet i samklang med historik, dansvetenskap, anatomi och träningsfysiologi.

Tidigare elever

Elever som har gått hos oss har efter studierna antagits på skolor som The Ailey School i New York, Salzburg Experimental Academy of Dance, Danshögskolan i Stockholm, Iwanson International School of Contemporary Dance i München, Skolen for Moderne Dans i Köpenhamn, Copenhagen Contemporary Dance School, Balettakademin i Stockholm med flera.

Kreativt skapande i fokus

Vi arbetar med det kreativa skapandet i fokus. En stor del av utbildningen är självklart den dagliga danstekniska träningen men också sceniskt arbete – att dansa för publik, att se dans och prata om dans. Du får mycket utrymme att skapa och att uttrycka dig med dans. Våra välutbildade och erfarna danspedagoger hjälper dig med att utforska och utveckla din egna kreativa förmåga. 

All undervisning har ett helhetsperspektiv på dans. Vi väver samman konstnärlighet, kreativitet, dansteknik och musikalitet med danshistoria, dansvetenskap, anatomi och träningsfysiologi. Du blir väl förberedd inför fortsatta dansstudier på högskolenivå. 

Färdighetsprov

Du kan komma in på estetiska programmet – dans via dina betyg och/eller via färdighetsprov.

Vill du veta mer?

Undrar du något om ES-dans? Vår studie- och yrkesvägledare kan hjälpa dig med svaren.

Kontakta Maria Lind, 0729-85 50 93 om du har frågor om utbildningen.

Kontaktinformation och länkar

sv