$left
$middle

Naturvetenskapsprogrammet

Om du gillar att laborera och är intresserad av biologi, kemi, fysik och matematik ska du välja Naturvetenskapsprogrammet.

Utbildningen förbereder dig för framtida högskolestudier och du har möjlighet till maximal meritpoäng.

Vi erbjuder inriktning och profil

Naturvetenskap

Här får du en gedigen teoretisk grund i de naturvetenskapliga ämnena och får full NA-behörighet. Det är det som krävs om du siktar mot att utbilda dig till t ex läkare, civilingenjör eller arkitekt. Du kan naturligtvis också utbilda dig till yrken som jurist, psykolog eller socionom.

Detta läser du

Projekt och laborationer

Vi varierar undervisningen genom att både arbeta i ämnesövergripande projekt och med ämnesspecifika fördjupningar. Under handledning av våra engagerade lärare laborerar du flera gånger i veckan i smågrupper och har tillgång till modern utrustning.

Undervisningen på naturvetenskapsprogrammet ska vara viktig och på riktigt. Därför har vi samarbeten med kommun, näringsliv och högskola.

Efter gymnasiet

Efter Naturvetenskapsprogrammet har du en bred behörighet. Du har många olika yrken och branscher att välja på. Många av våra tidigare elever har valt naturvetenskapliga utbildningar som bioteknik, industriell design, läkare och civilingenjör. Andra elever har valt andra inriktningar som kriminologi, film, spelutveckling och musik.

Kontaktinformation och länkar

sv