$left
$middle

El- och energiprogrammet

Var med från början när vi nu startar upp ett nytt yrkesprogram med inriktningen dator- och kommunikationsteknik på Pauliskolan. Kanske är det dig vi kommer att möta i framtiden i rollen som nätverkstekniker, inom IT-support, som webbutvecklare eller inom andra IT-relaterade yrken?

Du får dubbla behörigheter - både en yrkesexamen och högskolebehörighet. Branschen är spännande och nytänkande och ständigt växande.

Våra inriktningar

Dator- och kommunikationsteknik

Här får du lära dig hur olika nätverk fungerar och hur du sätter ihop en dator. Du lär dig också programmering och får kunskap om informationssäkerhet.

Detta läser du

Grundläggande högskolebehörighet

Från och med 2023 ingår grundläggande högskolebehörighet på alla yrkesprogram.

Efter gymnasiet

På Pauliskolan får du en bra grund och och verktygen för att komma vidare i den spännande IT-branschen. Antingen väljer du att söka jobb direkt efter gymnasiet eller så utbildar du dig vidare på högskola eller universitet. Grundläggande behörighet till högskoleutbildning får du från och med höstterminen 2023 även när du läser ett yrkesprogram.

Yrken och utbildningar

Exempel på yrken och utbildningar efter gymnasiet är nätverkstekniker, elektronikproduktionstekniker eller hemservicetekniker.

Kontaktinformation och länkar

sv