$left
$middle

Sök till Pauli

Välkommen till skolan mitt i city! Här har vi arbetat med kunskap sedan 1853, då vi var Sveriges första tekniska läroverk. Vi har lärt oss en hel del på vägen och i dag är vi en stor skola med cirka 1 200 gymnasieungdomar.

Certifierad FN-skola

Pauliskolan är en certifierad FN-skola, vilket betyder att vi valt att fokusera på globala frågor. Det finns också en FN- elevförening som du kan engagera dig i.

Pauliskolans inne- och utegym

Intresserad av sport? På Pauliskolan har vi en aktiv idrottsförening, som anordnar idrottsturneringar, den årliga Bernadotteolympiaden samt även
E-sport.

Alla våra elever får också tillgång till skolans välutrustade gym.

Studiebesök och studieresor

Våra elever ges ofta möjligheter att delta i olika arrangemang utanför skolan. På Pauliskolan arbetar vi både med nationella och internationella kontakter.

Exempel på tidigare resor och studiebesök:

  • Segling på medelhavet ombord på marinens övningsfartyg HMS Falken och HMS Gladan.
  • Besök på Bettmässan i London för att studera datateknik.
  • Resa till Auschwitz och Srebrenica inom samhällsorienterade ämnen.
  • Besök på institutioner vid Lunds universitet för fördjupningar i olika discipliner.
  • Elever med fördjupning inom uniformsyrken besöker flera olika myndigheter.
  • New York-resa för elever engagerade i FN-elevföreningen.

Skolrestaurang och café

Vi har en välbesökt skolrestaurang med omtyckt matutbud. Det finns alltid två alternativ på menyn och en välfylld salladsbuffé med diverse tillbehör.

I anslutning till skolrestaurangen finns också vårt elevcafé.

Ta en titt i vår broschyr

Ladda ner vår broschyr och läs i lugn och ro. Här kan du bland annat läsa om våra olika program, elevföreningar på skolan samt elevintervjuer.

Elevföreningar

Utöver dina studier på Pauliskolan har du möjlighet att engagera dig i föreningar samt delta i olika arrangemang på skolan. Här finns bland annat en FN-elevförening, idrottsförening och musikförening.

Vi har också elevcoacher som jobbar med teambuilding och trivsel på skolan.

Skolbibliotek

Vi är stolta över vårt fina, tillgängliga och välutrustade skolbibliotek. Här jobbar det två fackutbildade bibliotekarier. Biblioteket är en integrerad del av skolans pedagogiska arbete och har flera år i rad fått utmärkelsen "Skolbibliotek i världsklass".

Här hittar du alltid en bra bok och det ordnas flera kulturella arrangemang under året.

Ansök till våra utbildningar

Du gör ditt gymnasieval på ansökningswebben. Webben öppnar för ansökningar den 15 januari och stänger vid midnatt den 15 februari.

Ta reda på mer om oss

Elever berättar

Vem vet bäst hur det är att läsa på Pauliskolan? Jo, våra elever så klart! Här berättar några av våra elever om hur de trivs på Pauliskolan.

Samarbeten och kontakter

Vi har många samarbetspartners. Vi utvecklar hela tiden våra program och dess inriktningar. Att samarbeta med andra aktörer utanför skolan skapar en bredare utbildning och ger mersmak för våra elever.

Så arbetar vi för att du ska nå dina mål

Vi vill skapa de bästa förutsättningarna för att våra elever ska bli framgångsrika i sina studier. Vi utvecklar våra elever till att bli självständiga och rustade med goda kunskaper för framtiden. Vi möter varje elev där hen befinner sig.

Kontaktinformation och länkar

sv