$left
$middle

Beteendevetenskap

Skulle du kunna tänka dig att studera till polis, personalvetare eller jobb inom vården? Vill du bli psykolog eller socionom?

För dig som vill veta mer om hur människor fungerar är samhällsvetenskapsprogrammet med inriktningen beteendevetenskap det självklara valet.

Om inriktningen

Här får du en förståelse för människors och gruppers agerande. Du lär dig om ledarskap och att själv leda. Omvärlden förändras ständigt och det ställer krav på att också organisationer och värderingar förändras.

Då är ledarskapet viktigt. Den egna kulturen är alltid självklar – så här gör vi och det är det naturliga. Men när vi ser på andra kulturer blir vi medvetna om den egna.

Nu har vi ett mångkulturellt och globaliserat samhälle, vi har subkulturer och ungdomskulturer. Hur fungerar de? Varför finns de? Hur uppstår nya kulturer? Detta och mycket annat studerar du på samhällsprogrammet med inriktning beteendevetenskap.

Studieresor

Vi gör studieresor till Stockholm och besöker Riksdagen och Forum för Levande Historia. Du har också möjlighet att ansöka om deltagande i vårt skolutbyte med Bernau utanför Berlin.

Vi har ett samarbete med en skola i Bukoba i Tanzania som är öppet både för samhällsvetare och naturvetare och i trean kan du söka till vår årliga resa till Krakow i Polen där vi besöker förintelselägret Auschwitz och Birkenau.

Dina studier kommer att vara varierande vad gäller arbetsformer och redovisningssätt, och du kommer att få göra studiebesök och träffa yrkesverksamma experter.

Vill du veta mer?

Undrar du något om samhällsvetenskapsprogrammet? Vår studie- och yrkesvägledare kan hjälpa dig med svaren.

Kontakta Lena Jakobsson, 040-34 66 35 om du har frågor om utbildningen.

Kontaktinformation och länkar

sv