$left
$middle

Program för fredag den 20 maj

Kulturdag med teater, dans och poesi. Prisutdelning till årets bästa hälsofrämjande insats i funktionsstödsförvaltningen.

Tid: Klockan 10–14. Tider för varje programpunkt kommer inom kort.
Plats: Utomhus, vid Öresunds Funkis – badet utan hinder, Ribersborgsstigen 6.

Kulturdag med teater, dans och poesi. Prisutdelning till årets bästa hälsofrämjande insats i funktionsstödsförvaltningen.

Kl. 10.00–10.30 Prisutdelning. Charlotte Widén Odder, funktionsstödsförvaltningens direktör, och Roko Kursar, funktionsstödsnämndens ordförande, delar ut pris till årets bästa hälsofrämjande insats i funktionsstödsförvaltningen.

Kl. 10.30–10.45 Allsång för alla. Att sjunga tillsammans är roligt, enkelt och hälsofrämjande! Sjung in sommaren med några klassiska, svenska sånger. Allsångsledare: Richard Moreau.

Kl. 10.50–11.50 Poesiuppläsning med Friskvårdsklubben.
Friskvårdsklubben är en förening i Malmö som vänder sig till personer med psykisk ohälsa. Klubben erbjuder både idrottspass och sociala aktiviteter.

Friskvårdsklubbens skrivarcirkel har funnits sedan 2014. Varje fredagskväll träffas cirkeln och skriver bland annat poesi tillsammans. Idag får vi höra dikter skrivna av deltagarna i skrivarcirkeln. Kom, lyssna och bli inspirerade!

Kl. 12.00-12.30 Paus för lunch.

Kl. 12.30–13.10 ”Det är någon som viskar till mig om natten”, föreställning av Teaterakademin, daglig verksamhet.
En barnföreställning för 4–6-åringar om att minnas det som vi glömt. När vi lärde oss cykla, klä på oss strumporna själv, när vi vågade sova över hos en kompis första gången. En poetisk spoken word-föreställning med komiska inslag. På scen står sex skådespelare från Teaterakademin DV och Moomsteatern.

Kl. 13.15–13.50 Workshop med Känslokompaniet - Vi tror på kraften i känslorna när de får komma till uttryck!
Vilken färg har ångest? Hur låter nyfikenhet? Hur rör sig ilska? Vi handleder dig igenom workshopen och du får möjlighet att jobba med olika typer av material.

Testa på workshop med Känslompaniet som jobbar med kreativitet och känslor. De startade Arvsfondsprojektet Säg det – Sen gör det där de samlade erfarenheter om kreativa uttryckssätt och känsloliv.

Det är viktigt att ge känslorna utrymme och inte skrämmas av det svåra och tunga. Istället uppmuntrar Känslokompaniet till att använda kraften i känslorna och hitta kreativa uttryckssätt. Lika viktigt är det att skapa forum där känslorna kan komma till uttryck så vi slipper känna oss så ensamma med våra känslor.

13.50–14.00 Avslutning av Hälsoveckan.

sv