Publicerad 2018-05-31 09:52

Senast uppdaterad 2018-05-31 21:00

Anlagd brand på Gånglåtens förskola

På onsdagskvällen drabbades Gånglåtens förskola av en anlagd brand. Räddningstjänsten var snabbt på plats och släckte branden. Saneringen startar under dagen.

Igår kväll var det en mindre brand utanför ingången till avdelningen Solen på Gånglåtens förskola. Någon eller några har tänt eld på en barnvagn och ställt den mot ytterdörren. Brandlarmet utlöstes direkt och räddningstjänsten kom snabbt och släckte elden.

Skadorna på byggnaden är begränsade. Förutom skador på en ytterdörr och på fasaden är en avdelning rökskadad. Sanering och renovering av lokalerna har beställts och beräknas kunna starta inom kort. Hur lång tid det tar att färdigställa lokalerna är inte känt i nuläget.

Kan bedriva sin verksamhet som planerat

Med tanke på de begränsade skadorna kan förskolan bedriva sin verksamhet som planerat. Barnen på den rökskadade avdelningen kommer att gå på en grannavdelningen medan sanering och renovering pågår. Samtliga vårdnadshavare får information under dagen.

Detta var andra gången på mindre än ett år som Gånglåtens förskola utsattes för en liknande brand. Den första branden inträffade i juli 2017.