Publicerad 2018-12-12 09:58

Senast uppdaterad 2018-12-13 16:18

Skottlossningen på Södra Skolgatan

På morgonen den 12 december blev en person ihjälskjuten på Södra Skolgatan. Här samlar vi information om händelsen.

Skjutningen inträffade i morgonrusningen vid 8.30-tiden och det fanns många vittnen till händelsen. Det är en tragisk händelse och vi förstår om de Malmöbor som bevittnade händelsen känner stort obehag och rädsla. Polisen hanterar utredningen och har spärrat av området runt Södra Skolgatan.

Vad gör Malmö stad?

Polisen har primärt det brottsförebyggande uppdraget. Dock organiserar Malmö stad stöd till Malmöbor och våra verksamheter.

  • Malmö stad fokuserar på att erbjuda stöd till den drabbade familjen och anhöriga.
  • I närheten av platsen ligger en privat förskola som drivs av ett föräldrakooperativ. Förskolan ingår inte bland Malmö stads kommunala förskolor, men kommunen har kontaktat förskolan och erbjudit krisstöd och annat stöd för att de ska kunna fortsätta sin verksamhet.
  • Vi arbetar för att informera skolorna ligger i närheten av händelsen, då många elever rör sig i området.

Stödcentrum

Har du blivit utsatt för brott, är anhörig till en brottsutsatt eller har bevittnat brott är du välkommen att ta kontakt med Stödcentrum. Vi har telefontid tisdag-fredag kl. 09.00-12.00 och 13.00-15.30 och nås på telefonnummer 040-34 92 92. Det går också bra att nå oss via mail på stodcentrum@malmo.se. På Stödcentrum erbjuds du individuellt samtalsstöd och praktisk rådgivning.

Polisen

Polisen har inlett en förundersökning om mord. Polisen önskar får in vittnesuppgifter på det inträffade. Vi hänvisar till Polisens nummer, telefonnummer: 114 14.

Informationen uppdateras löpande.