Publicerad 2019-03-19 14:55

Senast uppdaterad 2019-03-24 17:54

De blir Malmö
stads nya ekonomi- och HR-direktörer

Malmö ovanifrån

Malmö stads nya ekonomidirektör blir Anna Westerling och ny HR-direktör blir Carina Tempel.

— Jag är väldigt glad för förtroendet och ser fram
emot uppdraget. Ekonomi är en viktig förutsättning för att kunna utveckla verksamheten och erbjuda malmöborna en god service nu och i framtiden, säger Anna Westerling som idag är budgetchef i Malmö stad.

— HR-frågorna har alltid legat mig varmt om hjärtat och är något jag har värnat om i alla mina tidigare chefsuppdrag. Som ny HR-direktör ser jag möjligheten att kunna utveckla samarbetet kring HR-frågorna i staden, kommenterar Carina Tempel som idag är direktör för serviceförvaltningen.

 — Jag är mycket nöjd med mina val av nya ekonomi- och HR direktörer. Bland många kandidater utmärkte sig Anna och Carina lite extra och jag ser fram emot vårt gemensamma arbete med stadens verksamheter, säger stadsdirektör Andreas Norbrant.

Tillträder 1 maj

Både Anna Westerling och Carina Tempel tillträder 1 maj: Anna på ett förordnande om sex år och Carina på ett förordnande om fyra år.

Nya uppdrag för nuvarande direktörer

Rekryteringen av nya ekonomi- och HR-direktörer inleddes efter att det i september blev klart att de nuvarande direktörerna Jan-Åke Troedsson och Liselott Nilsson går över till stadsdirektörens ledningsstab från 1 juli. Förändringen är ett led i stadskontoret utvecklingsarbete.

— Jag vill utveckla ledningsstaben ytterligare och nu förstärker jag denna med två av våra mest seniora chefer som ska stödja mig i mitt uppdrag som stadsdirektör, säger Andreas Norbrant.