Publicerad 2019-03-27 10:31

Senast uppdaterad 2019-03-27 11:01

Smarta kartan kommer till Malmö

Smarta Kartan är en plattform som ska göra det lättare för Malmöbor att hitta och ta del av delningsinitiativ i staden. På Smarta Kartan listas ställen i Malmö där du kan hyra, byta, låna, ge och få. Smarta Kartan visar vägen mot en hållbar livsstil, helt enkelt!

Smarta Kartan kommer till Malmö den 8 april, så länge kan du kolla in Göteborgs version på www.smartakartan.se. Göteborg var först ut med Smarta kartan, där den togs fram i samarbete med Göteborgs stad och föreningen Kolloborativ Ekonomi Göteborg.

Här i Malmö har innehållet till kartan tagits fram genom öppna träffar med Malmöborna på bland annat Rosengårds Folkets hus och Malmö Stadsbibliotek, genom så kallade map jams. Fler träffar lär det bli framöver, håll utkik på Facebooksidan Lätt att göra rätt i Malmö. Det kommer också finnas möjlighet för Malmöborna att själva lägga in saker på kartan som vi missat. Vi ser fram emot att få reda på allt som pågår inom delning i Malmö!

Upptäck Malmös delningsinitiativ under Smarta veckan

För att fira lanseringen av Smarta Kartan i Malmö anordnar miljöförvaltningen i Malmö stad Smarta veckan, en vecka där vi uppmärksammar Malmös många delningsinitiativ.

Under veckan finns det möjlighet att hänga med på smart cykelsafari där vi besöker några av de smarta ställena på Smarta Kartan. Turerna avslutas med grillning! Det blir också Smart söndag på STPLN.

Program:

Tisdag 9 april kl 16-18
- Smart cykelsafari Sofielund

Torsdag 11 april kl 16-18
- Smart cykelsafari Centrum

Sönsdag 14 april kl 12-16
- Smarta söndagen på STPLN (Mer information kommer)

Vi ses under Smarta veckan!

Lanseringen av Smarta Kartan i Malmö möjliggörs genom stöd från ERUF (Europeiska regionala utvecklingsfonden) och ingår i Malmö Innovationsarena, ett projekt som tillför resurser och möjligheter i pågående processer i Malmös stadsutveckling för att innovationer, koncept och metoder ska kunna testas och utvecklas.

 

Läs mer: malmo.se/innovationsarena