Skydda dig online. Se hur du rensar din internethistorik. × Lämna sidan snabbt
$left
$middle

Evonhuset

Vi vänder oss till dig som säljer, köper, konsumerar eller skadar dig med sex. Vi riktar oss även till dig som utsätts för människohandel. Om du tar kontakt med Evonhuset kan du välja att vara anonym, vi har tystnadsplikt, vi dokumenterar inte något av din kontakt med oss och det är gratis.

Evonhuset hette tidigare KST – Kompetenscentrum för sexuella tjänster.

Telefon: 020-35 40 40
Telefontider: Måndag–fredag kl. 8.00–16.00

E-post: evonhuset@malmo.se

Kik: Evonhuset

Vi finns också på sociala medier:

Information in English

Evonhuset is part of the municipality. We who work at Evonhuset is authorized social workers. We provide support, counselling and practical help for sex sellers, sex buyers and their relatives. A part of our job is outreach work in street prostitution, internet and other arenas. All service is free of charge and clients can remain anonymous, even if buying sex is a crime in Sweden.

You can contact us even if you don’t speak Swedish, we will give you help from an inteprator.

Samtal för dig som säljer, köper, konsumerar eller skadar dig med sex

Hur våra samtal ser ut beror på vad som känns bäst för dig, via telefon, e-post eller personliga möten. Du kan besöka oss själv eller tillsammans med närstående. Stödsamtalen kan vara vid enstaka tillfällen men även under länge tid. För att få samtalsstöd hos oss behöver du vara över 15 år och bosatt i Malmö.

I samtalen utgår vi ifrån vad du vill ha stöd eller hjälp med. Du kan exempelvis sälja eller köpa sexuella tjänster, vara på väg att börja göra det eller har erfarenheter av det. Du kan även kontakta oss om du varit med om eller utfört sexuella handlingar som gjort att du inte mår bra eller som har blivit destruktiva för dig. Det kan till exempel vara att du känner att du konsumerar för mycket porr eller skadar dig med sex. Det är din upplevelse som avgör. Vi kan även finnas som stöd för dig i kontakt med andra myndigheter, till exempel i kontakt med socialtjänst, Migrationsverket, polis eller sjukvård.

Anhörig

Om du är partner, familjemedlem eller annan närstående och önskar stöd eller samtalskontakt utifrån dina upplevelser kan även du få en samtalskontakt hos oss.

Vi finns på flera ställen

Vi arbetar med uppsök, vilket innebär att vi befinner oss i gatumiljö, på
internet och andra platser för att erbjuda stöd och hjälp. Vill du ha kontakt med myndigheter, sjukvård eller organisationer eller har du behov av samtal eller praktiskt stöd så kan vi hjälpa till.

Människohandel

Misstänker du människohandel så kontakta oss. På Evonhuset arbetar
två regionkoordinatorer på uppdrag från Jämställdhetsmyndigheten för region Syd som innefattar Skåne, Blekinge, Kalmar och Kronoborgs län. För den utsattes skull är det viktigt att vi blir kontaktade så tidigt som möjligt.

För frågor som rör människohandel finns ingen åldersgräns.

Möter du misstanke om människohandel i ditt arbete? Läs mer om hur vi arbetar mot människohandel här.

Frågor och svar

Vad menar ni med sexuella tjänster?

Vad som menas med en sexuell tjänst är vad du upplever som en sexuell tjänst. Enligt lag är sex mot ersättning tillfälliga sexuella kontakter mot någon form av ersättning med en fysisk sexuell kontakt. Vi möter även personer som har sålt webbcamsex eller skickat och tagit emot bilder mot pengar eller liknande.

Ersättning kan vara olika saker så som bostad, mobil, pengar, droger, kläder eller annat. Det behöver inte bara vara pengar.

Att köpa sex är olagligt, kan jag kontakta er ändå?

Du är välkommen att ha kontakt med oss oavsett om du köpt eller sålt sex. Straffskalan för sexköp gör att vår tystnadsplikt inte bryts.

Är jag anonym?

När du besöker eller har kontakt med Evonhuset behöver du inte uppge några personuppgifter. Vi har sekretess, tystnadsplikt och dokumenterar inte.

Kan sekretessen brytas?

Brott mot barn och oro för att ett barn far illa har vi skyldighet att anmäla till socialtjänsten. Kommer det fram uppgifter som handlar om grövre
brott som överstiger ett år på straffskalan, så kan det bli aktuellt att göra
en polisanmälan.

Kostar det något?

All rådgivning hos oss är gratis.

Röster om Evonhuset

”Känner verkligen stöd och hjälp och bemött med respekt utan att jag känner mig nedvärderad eller skamsen mer.”

"Det är första gången någonsin som jag känt att jag kommit till ett ställe där det är ok att prata om sex utifrån hur jag har det."

”Samtalen har hjälp mig att tycka om mig själv och ha en fungerande relation till min partner.”

”Innan jag kontaktade Evonhuset var jag fast i att titta på porr. Nu har jag lärt mig mer om varför jag gjorde det.”

”Det kändes skönt att få berätta utan att bli misstrodd eller ifrågasatt, utan att någon sökte fel hos mig.”

”Jag har känt mig väldigt ensam, att min man har köpt sex är ju inget man säger på kafferasten på jobbet. Det är så skönt att äntligen kunna prata fritt om allt som hänt.”

sv