Krämiga vita bönor
med vinterns rotfrukter

4 portioner | 40 minuter

Ingredienser:

Rotfrukter

  • 300 g blomkål, grovt hackad
  • 300 g Jordärtskocka, grovt hackad
  • 300 g morot, grovt hackad
  • 300 g palsternacka, grovt hacka
  • 1 msk rivet citronskal

Vita bönor

  • 1 gul lök
  • 1 msk grönsaksfond/1 buljongtärning
  • 1 dl vatten
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 tsk citronjuice
  • 1 burk konserverade vita bönor ca 400 g, avsköljda
  • Salt + peppar
  • 0.5 ask smörgåskrasse
  • 1 kruka körvel

Gör så här:

Rotfrukter

  1. Sätt ugnen på 220 °C. Olja och salta in rotfrukterna och blomkålen, rosta i ugn i ca 30 min.

  2. Ta ut och riv citronzest över vid servering.

Vita bönor

  1. Fräs lök i rapsolja ca 3–4 min på medelvärme. Slå på vatten och fond och låt puttra tills löken mjuknat.

  2. Rör ner crème fraiche och bönorna. Smaka av med salt, peppar och citronjuice.

  3. Servera och njut.