Publicerad 2016-01-27 09:43

Senast uppdaterad 2016-01-27 09:56

Markförsäljning i Hyllie ger djärvt strykjärnshus för kontor

Planerad byggnad på fastigheten Mässhallen 3 i Hyllie.

Tekniska nämnden har den 20 januari 2016 godkänt markförsäljningsavtalet för fastigheten Mässhallen 3 i Hyllie, där köparen vill uppföra en kontorsbyggnad om 8 900 kvadratmeter byggteknisk area, BTA. Den totala köpeskillingen uppgår till 33 530 000 kronor.

Byggnaden som planeras av ett bolag inom Midroc Property Development AB på fastigheten Mässhallen 3 intill nya MalmöMässan, är tio våningar hög och har en djärv, strykjärnsformad profil i stål och glas. Varje våningsplan är cirka 880 kvadratmeter stort. Här finns möjligheter till omkring 400 nya arbetsplatser.

Efterfrågan på nybyggda kontorslokaler i Hyllie fortsätter att öka. Här finns många av de moderna, flexibla, effektiva och miljöriktiga kontor som efterfrågas idag. Hyllies position, bara tolv minuter till Kastrup och sex minuter med tåg till Malmö C gör Hyllie till ett självklart val för många företag och ger staden fler arbetstillfällen.

– Det är betydelsefullt för Malmö att Midroc Property Development fortsätter sina satsningar och så framgångsrikt bidrar till företagsetableringar i Hyllie, säger Malmö stads fastighetsdirektör Klas Johansson.

Hyllie är ett av Malmös viktigaste utvecklingsområden. Fullt utbyggt kommer Hyllie att omfatta cirka 9 000 bostäder och lika många arbetsplatser.