Stadsliv

I gatukontorets egen tidning Stadsliv kan du läsa om våra aktuella arbeten. Tidningen tar upp enskilda projekt såväl som långsiktiga programarbeten och det löpande arbetet.

Stadsliv riktar sig bland annat till fackmän i andra kommuner, leverantörer och till andra samarbetspartners. Tidningen innehåller intressant läsning även för dig som saknar fackkunskaper.

Stadsliv utkommer 4 gånger per år.

Prenumerera

Vill du beställa prenumeration (kostnadsfritt) på Stadsliv?

Bild på framsida Stadsliv

Nr 1/2018 (maj)

Sista numret av Stadsliv som ges ut av gatukontoret. Sommaren 2018 blidas den nya förvaltningen fastighets- och gatukontoret som det går att läsa mer om i tidningen. Läs även om Slottsträdgården 20 år, nya temalekplats, hastighetskampanj, Öresundsmetron med mera.

Ladda ner här (pdf, 1.9 MB)

Bild på framsida Stadsliv

Nr 4/2017 (december)

Malmö kraftsamlar för att öka tryggheten. Även artiklar om hur lekfulla ljusupplevelser sprider julstämning på julevenemang, arbetet med att göra FN:s globala mål lokala, utveckling av kanalpark och om "influencers" som del av reflexkampanj.

Ladda ner här (pdf, 1.3 MB)

Framsida Stadsliv 1

Nr 3/2017 (oktober)

Att anpassa Malmö att klara av fler Malmöbor samtidigt som vår tid har stora klimatförändringar ställer stora krav på hållbar planering. Läs om några av våra exploateringsprojekt. Även artiklar från sommarens och höstens evenemang samt en intervju med Slottsträdgårdsmästaren finns med i det här numret.

Ladda ner här (pdf, 2 MB)

Stadsliv 2 2017

Nr 2/2017 (juni)

I detta nummer kan du läsa om hur vi bygger bostäder, gator, parker, skolor på åkermarken i Elinegård och hur vi jobbar med att bygga fler bostäder i redan befintlig stad. Läs även om Malmös första kolfiberbro, 32 nya elbussar och hur vi jobbar med kampanjen En sommar utan skräp.

Ladda ner här (pdf, 3 MB)

Stadsliv nr 4, 2016

Nr 1/2017 (mars)

Ett grönare, livligare och vackrare Malmö med ny plan för gröna och blå frågor och Sorgenfri lystes upp under nytt ljusarrangemang. Även artiklar om Malmöringen med bygget av den nya Rosengårds station, populära hyrcyklar, skyfallsplanen antagen, mer tillgängliga uteserveringar med mera.

Ladda ner här (pdf, 4.1 MB)

Läs tidigare nummer av Stadsliv

Stadsliv nr 4, 2016

Nr 4/2016 (december)

En cykelskola för vuxna och ungdomar och fokus på det kommande projektet Lighting Metropolis. Även artiklar om jul och nyårsfirande, nya och prisvinnande offentliga konstverk, konsten i Sorgenfri, Dialog Möllan och Ekostråket med mera.

Ladda ner här (pdf, 2.1 MB)

Stadsliv nr 3, 2016

Nr 3/2016 (oktober)

Ett lyckat VM i skateboard fick se en ny stjärna föddas i 12-åriga Brighton Zeuner och en ny skatepark som donerats till Malmö. Även artiklar om nya Nobeltorget, Mobility Week, Fintoan, Malmöringen och en ny mötesplats norr om Malmö Centralstation med mera.

Ladda ner här (pdf, 1.8 MB)

Stadsliv nr 1, 2014

Nr 2/2016 (juni)

Stadens nya hyrcyklar rullar efter en lyckad invigning i maj och ett återkommande utredningsärende med vibrationer har äntligen fått en lösning genom samarbete med de boende. Även artiklar om nytt gångstråk på Citadellsvägen, ny temalekplats, skyfallsstrategier och bilduppslag från årets Malmö Garden Show i vackra Slottsträdgården med mera.

Ladda ner här (pdf, 2.1 MB)

Vill du läsa äldre nummer av Stadsliv är du välkommen att kontakta oss.

 

Redaktör Stadsliv: Fredrik Broman

Vi har ingen möjlighet att svara, men dina synpunkter är värdefulla för oss. Om du vill ha svar på en fråga hittar du kontaktuppgifter här.

Senast ändrad: 2018-06-07 16:28