Bilskadereparatör

Bilskadereparatören arbetar med fordon som har blivit skadade. Ingen skada är den andre lik, men återkommande arbetsmoment handlar om att rikta, mäta, bearbeta och byta ut bilens olika delar.

Utbildningens innehåll

Utbildningen ger dig de grundläggande kunskaper och färdigheter som krävs för att jobba som bilskadereparatör.

Bilskadereparatören måste ha god kännedom om olika sammanfogningstekniker. Reparationer utförs med hjälp av många olika specialverktyg och databaser med detaljinformation om bilmodellerna. Olika svetsar och mätinstrument används för att få detaljer tillbaks till ursprungsläget.

En bilskadereparatör bör ha kunskap om bilens säkerhetsutrustning som ofta måste kopplas bort innan reparationer kan göras. Även kännedom om bilens elektroniska system underlättar arbetet.

STUDIEFORM
Heltid

Arbetsplatsförlagt lärande

15–25 veckors arbetsplatsförlagt lärande (APL) ingår i utbildningen.

Efter utbildningen

På arbetsmarknaden finns ett stort behov av utbildade bilskadereparatörer. De flesta elever på skolan får jobb direkt efter avklarad utbildning.

Förkunskaper
Kunskaper motsvarande svenska/svenska som andraspråk grundläggande, delkurs D, samt B-körkort (bifoga kopia till ansökan).
Utbildningstid
1400 studiestödspoäng

Utbildningsstart augusti.

Se ansökningswebb för aktuella ansökningsperioder.
Utbildningsanordnare / utbildningslokal
Komvux Malmö
Agnesfrids gymnasium
Agnesfridsvägen 184, Malmö

Välkommen till Agnesfrids gymnasium

Vi satsar på små undervisningsgrupper samt moderna undervisningslokaler och verkstäder. Samarbetet med branschen är mycket viktigt. Det är direkt avgörande för att vår utbildning ska hålla den högsta kvaliteten.

Kontaktuppgifter till Agnesfrids gymnasium.

Foto: Freddy Billqvist