Yrkesförare godstransporter
– behörighet CE

Yrkesförare inom godstransporter är de chaufförer som transporterar allt det som vi alla behöver varje dag. Det kan vara korta körningar i närområdet eller körningar på hundratals mil rakt genom hela Europa. Yrkesförare kör med fordon och last för stora ekonomiska värden.

Utbildningens innehåll

Utbildningen ger de kunskaper och färdigheter som behövs för att som yrkesförare arbeta med godstransporter på ett säkert och kvalitetsmedvetet sätt. Du kommer att lära dig köra truck, tung lastbil och tung lastbil med tungt släp. Du lär dig också om de lagar och bestämmelser som styr yrkestrafiken.

Med godkända resultat får du vid utbildningens slut körkortsbehörighet CE och yrkeskompetensbevis för godstransporter (YKB), ADR, krankort samt utbildningsintyg för arbete på väg och bakgavellift.

STUDIEFORM
Heltid
VIKTIG INFO
Lägsta ålder 21 år vid kursslut.

Arbetsplatsförlagt lärande

6 veckors arbetsplatsförlagt lärande (APL) ingår i utbildningen.

Efter utbildningen

Arbetsmarknaden för lastbilschaufförer är väldigt god. De flesta av våra elever får arbete direkt efter avklarad utbildning.

Förkunskaper
Kunskaper motsvarande svenska/svenska som andra språk delkurs C samt B-körkort (manuell växellåda) och körkortstillstånd behörighet CE (bifoga kopia till ansökan).

OBS! Det är inte möjligt att söka om du har eller har haft C-körkort.
Utbildningstid
1000 studiestödspoäng

Se ansökningswebb för aktuella ansökningsperioder.
Utbildningsanordnare / utbildningslokal
Komvux Malmö
Agnesfrids gymnasium
Agnesfridsvägen 184, Malmö

Välkommen till Agnesfrids gymnasium

Vi satsar på små undervisningsgrupper samt moderna undervisningslokaler och verkstäder. Samarbetet med branschen är mycket viktigt. Det är direkt avgörande för att vår utbildning ska hålla den högsta kvaliteten.

Kontaktuppgifter till Agnesfrids gymnasium.

Foto: Freddy Billqvist