VVS-utbildning

Utbildningen riktar sig till dig med intresse för teknik. Du är praktiskt lagd med sinne för tekniska lösningar och ritningar och trivs med att arbeta självständigt i både ny och gammal miljö.

Utbildningens innehåll

Utbildningen bedrivs i samverkan med VVS-branschen, vilket innebär att du får en utbildning som följer branschens krav på innehåll och upplägg. Vi förbereder dig för att använda den senaste tekniken.

En VVS-montör arbetar i bostadshus, sjukhus, affärshus, kontor samt andra byggnader.

Du bör ha god social förmåga då du möter kunder i vardagen och behöver diskutera olika VVS-tekniska lösningar. Slutligen bör du även ha god fysik då obekväma arbetsställningar kan förekomma. Teori varvas med praktiska moment under hela utbildningen.

STUDIEFORM
Heltid

Arbetsplatsförlagt lärande

En del praktiska moment genomförs under handledning på ett företag, så kallad APL (arbetsplatsförlagt lärande). Det är dessutom ett utmärkt tillfälle att visa arbetsgivaren dina kunskaper och kan i många fall leda till ditt första jobb efter utbildningen.

Efter utbildningen

Efter avslutad utbildning och godkända gymnasiebetyg i matematik, svenska/svenska som andraspråk och engelska på A-nivå/nivå 1 samt fullgjord lärlingstid cirka 2 år kan du avlägga yrkesexamen hos VVS-branschens yrkesnämnd och får då ett yrkesbevis. Du kan till exempel jobba med installation av värmepumpar, solvärme, varmvattenberedare, element och badrum.

Förkunskaper
Kunskaper motsvarande svenska/svenska som andraspråk A eller 1, engelska A eller 5 samt matematik A eller 1. Körkort B (bifoga kopia till ansökan).
Utbildningstid
2200 studiestödspoäng

Se ansökningswebb för aktuella ansökningsperioder.
Utbildningsanordnare / utbildningslokal
Lernia AB
Fårögatan 10, Malmö

Välkommen till Lernia AB

Lernia arbetar med att matcha människors unika kompetens, talang och potential med Sveriges arbetsgivares behov av arbetskraft. Lernia finns över hela landet och arbetar med individer, företag och organisationer. Det gör vi genom:

  • Vuxenutbildning
  • Bemanning och rekrytering
  • Omställning, matchning och karriärväxling

Läs mer om Lernia AB på skolans egen webbplats.

Foto: Colourbox.com