Så ansöker du till
Komvux Malmö

Vill du söka en utbildning på Komvux Malmö? Det finns olika ansökningsperioder och många kurser har flera starter under året. Se nedan hur du ansöker.

För att göra en ansökan behöver du logga in på Ansökningswebben. Om du redan har ett användarkonto loggar du in på det. Annars börjar du med att skapa ett nytt konto. Du kan även logga in med ditt Bank-ID.

Under fliken Ansökan/Studieplan kan du sedan ansöka till kurser eller kurspaket. Du börjar med att fylla i dina personuppgifter samt information om tidigare studier.

Sök så tidigt som möjligt!

Du bör skicka in din ansökan så tidigt som möjligt under ansökningsperioden. Det ger dig mer tid att komplettera din ansökan om det skulle behövas, till exempel med betygskopior eller genom ett nivåtest.

Behöver du komplettera din ansökan på något sätt kommer du att få information skickat till dig om det.

Har du frågor om din ansökan, ditt antagningsbesked eller problem med ditt konto på ansökningswebben?
Kontakta vuxantagningen så hjälper vi dig.

Vuxantagningen
E-post: vuxantag@malmo.se
Telefon: 040-34 33 83
Telefontider: måndag–tisdag klockan 8.30–10 samt onsdag–torsdag klockan 13.30–15.

Ansök till sfi eller Lärvux

Sökande från andra kommuner

Om du är folkbokförd i en annan kommun och vill studera inom vuxenutbildningen i Malmö gör du en ansökan i god tid via Komvux Malmös ansökningswebb till den utbildning du vill studera. Skriv sedan ut din ansökan och skicka den till vuxenutbildningen i din hemkommun tillsammans med de bilagor de behöver.

Det är din hemkommun som beslutar om de kan finansiera din utbildningsplats i Malmö. Först efter att de godkänt din ansökan kan vi behandla den.