Skydda dig online. Se hur du rensar din internethistorik. × Lämna sidan snabbt
Logotype Kompetenscentrum

Temadag Våldsutsatthet och beroende VT-2021

De allra flesta kvinnor med beroendeproblematik har varit utsatta för våld och trauman. Ofta lider de av posttraumatisk stress. Dessa kvinnor behöver hjälp såväl med sitt beroende och med våldsutsattheten. För att kunna bistå denna målgrupp på bästa sätt behövs kompetensutveckling på många nivåer och en ökad samverkan i och mellan myndigheter.


Kompetenscentrum mot våld i nära relationer arrangerar tillsammans med Skånes kommuner, Länsstyrelsen i Skåne och Linköpings Stadsmission därmed en temadag i detta arbete. Förmiddagen den 20 april bjuder vi på en forskningsöversikt i området med universitetslektor Leili Laanemets vid Lunds universitet. Linköpings Stadsmissions HVB-hem Oasen och Amphi presenterar sin nyutgivna webbversion av utbildningsmaterialet ”När det inte räcker”. Tjuvkika gärna på trailern https://www.youtube.com/watch?v=Ms2SIZfIOKE
Dessutom medverkar Kvinnohuset i Landskrona som tar emot våldsutsatta kvinnor i aktivt missbruk. De beskriver hur de arbetar parallellt med båda frågorna för att stödja kvinnorna de möter.

Målgrupp för utbildningsdagen är chefer, samordnare och handläggare inom socialtjänsten som arbetar med kvinnor med beroendeproblem.

Utbildningen kommer att ges i verktyget Teams. Vi kommer att skicka ut en länk till utbildningen fredagen innan utbildningen startar. Du klickar in dig på länken när utbildningen börjar. Det fungerar i en vanlig webbläsare, så inga övriga installationer är nödvändiga.


Utbildningen ges

20 april maj kl. 8.30-12.00

Anmälan görs i formuläret nedan.


Logotype Kompetenscentrum mot våld i nära relationer

Senast ändrad: