Barnens tipssida

Huvudbildbarnenstipssida

Har du precis börjat läsa eller är du läsvan? Här finns lästips för alla! Välj något som passar just dig.

 1. Solen skiner, fåglarna kvittrar och ute håller naturen på att explodera. Dags att sätta på sig trädgårdshandskarna och bege sig ut i trädgården, kolonilotten eller på balkongen för att odla! Här hittar du användbara och nyttiga tips för ett lyckat resultat!

  Pojke tittar på planta som växer i kruka
 2. Skåne – soligt och snällt eller ruggigt och ruskigt? I de här böckerna visar Skåne sina sensationellt spännande sidor!

  Bild på svartvita siluetter öresundsbron och ett pariserhjul
 3. Skattar bäst som skrattar sist? Eller är det den som garvar högst som skrattar bäst? Eller är det bästa skrattet kanske ett tyst fnissande? Oavsett vilket – det finns gott om roliga böcker! Här är några av dem.

  Bild på sol som skrattar
 4. Är det doften? De vackra ögonen? Att de är så stora? Eller att det är så spännande att rida? Drömmen om att få galoppera i full fart, eller hoppa höga hinder? Det spelar ingen roll! Häst är bäst, ingen protest!

  Bild på beige häst med vit blaise
 5. Nyfiken på böcker med innehåll som bryter mot traditionella normer? Här tipsar vi om barnböcker med hbtq-tema.

  Bild på regnbågsfärger
 6. Kroppen är en spännande plats. Här händer det mycket! Och det finns massor av böcker där kroppen har huvud(!)-rollen.

  Objektsmallkroppen
 7. Förr var det då och sen kommer framtiden. Men nu är det nu, fast snart blir nu sen! Men tänk om man kunde resa till andra tider, precis som till andra platser? Vill du resa bakåt i tiden, eller framåt? Här finns massor med böcker som tar dig med på hisnande äventyr nu på direkten!

  Bild på slott med en massa personer från förr i tiden
 8. Inget är så roligt som fotboll. Man kan spela fotboll, titta på fotboll, prata om fotboll – och läsa om fotboll!

  Barn i fotbollslag som står och håller om varandra