Barnens tipssida

Huvudbildbarnenstipssida

Har du precis börjat läsa eller är du läsvan? Här finns lästips för alla! Välj något som passar just dig.

 1. Vad är det som prasslar, gnisslar och skrapar? Vem är det som skrattar, gråter, ylar? Är det mördare eller monster? Zombies eller spöken? Läs - om du törs!

  Bild på uggla i natten
 2. Nu är hösten här. Passa på att njuta av ljuset så länge det varar och bege dig på upptäcksfärd i skogen! Titta på naturen, plocka en ovanlig svamp, eller spana på alla djur som bor där. Här hittar du tips på bra höstböcker.

  Bild på barn som tittar på snigel som ligger i en vuxens hand
 3. Vem har gjort vad? Och varför? När man ska lösa ett mysterium måste man ha huvudet på skaft och kunna lägga ihop två och två. Här är de bästa mysterieböckerna för dig som är nybörjarläsare!

  Bild på detektivhund med förstoringsglas
 4. Förr var det då och sen kommer framtiden. Men nu är det nu, fast snart blir nu sen! Men tänk om man kunde resa till andra tider, precis som till andra platser? Vill du resa bakåt i tiden, eller framåt? Här finns massor med böcker som tar dig med på hisnande äventyr nu på direkten!

  Bild på slott med en massa personer från förr i tiden
 5. Kärlek kan drabba vem som helst när som helst. Ibland slår den två personer samtidigt. Då kan man bli ihop och pussas och mysa. Att bli kär för första gången är väldigt pirrigt! Men det är det andra gången också, och tredje och och tjugotredje! Böcker för dig som är nybörjarläsare.

  Objektsmallsbild