Barnens tipssida

Huvudbildbarnenstipssida

Har du precis börjat läsa eller är du läsvan? Här finns lästips för alla! Välj något som passar just dig.

 1. Fotboll kan vara så mycket. Ibland är det en kul hobby. För vissa blir det livsviktigt. För några få blir det en passion, viktigare än livet själv. Och ju viktigare den blir, desto större blir förlusten om det otänkbara faktiskt händer en dag – att fotboll inte är så kul längre...

  Objektsmallsbildfotboll
 2. Att längta efter ett djur har många gjort. Man bara måste ha ett djur – och helst ska det gå fort! Så här kan varje djurtok hitta en bra bok. Böcker för dig som är nybörjarläsare.

  Bild på guldfiskar i en skål
 3. Vem har gjort vad? Och varför? När man ska lösa ett mysterium måste man ha huvudet på skaft och kunna lägga ihop två och två. Här är de bästa mysterieböckerna för dig som är nybörjarläsare!

  Bild på detektivhund med förstoringsglas
 4. Sommarlov kan vara roliga, underbara, regniga, varma, soliga, vemodiga och spännande! Här får du lite tips på spännade böcker som alla utspelar sig just på sommarlovet. Trevlig lässtund!

  Pojke kikar i kikare
 5. Hur knäppt kan det bli? Hur konstigt kan det bli? Hur knasiga böcker finns det egentligen? Ingen vet! Här är några böcker med hög knasfaktor och skrattgaranti! Böcker för dig som är nybörjarläsare.

  bild med blåa monster som visar tänderna
 6. Gillar du att se vad som händer? En bild kan säga mer än tusen ord! Här hittar du tecknade serier som passar både dig som är nybörjarläsare och läsvan.

  Pratbubblor med uttryck från tecknadeserier
 7. En liten, liten lögn är väl inte så farligt? Du kanske ljuger (bara lite) för att vara snäll? Då gör det väl inget? Men en liten lögn kan växa förfärligt fort... vad ska du göra då? Här är några böcker om lögner som ställt till med små bekymmer och stora katastrofer!

  bild på Pinoccio med lång näsa
 8. Inget är så roligt som fotboll. Man kan spela fotboll, titta på fotboll, prata om fotboll – och läsa om fotboll!

  Barn i fotbollslag som står och håller om varandra