För dig som har barn

I Malmö finns många bibliotek och på alla bibliotek finns minst en barnbibliotekarie. Fråga gärna personalen på biblioteket om du vill ha hjälp med något, vi hjälper dig och ditt barn/din elev.

Bibliotekskort

Att skaffa bibliotekskort är gratis för barn, men barnets vårdnadshavare måste skriva under på en lånekortsansökan (öppnas som PDF) där han/hon godkänner att barnet skaffar ett bibliotekskort. Skolor/förskolor kan också skaffa bibliotekskort genom att fylla i en ansökningsblankett (öppnas som PDF).

Bokgåva

Alla nyfödda barn i Malmö får en bokgåva från biblioteket. När du går till BVC på kontroll med ditt barn får du ett presentkort av sköterskan som du tar med till biblioteket. Detta sker när du är där på barnets åttamånaders-kontroll.

Det är en fin liten bok full av rim, ramsor och berättelser för små barn. Vid ditt besök på biblioteket får du gärna be oss om en rundvisning på biblioteket, så att vi kan visa dig alla skatter som finns på barnavdelningen!  

Barnens tipssida

På vår tipssida finns tips på allt från bilderböcker, till filmer, faktaböcker och vanliga kapitelböcker. Barnbibliotekarierna ger sina bästa tips!

Vi har ingen möjlighet att svara, men dina synpunkter är värdefulla för oss. Om du vill ha svar på en fråga hittar du kontaktuppgifter här.

Senast ändrad: 2016-03-04 13:13