Filmade program och podcasts

Vill du återuppleva ett författarbesök eller en spännande debatt som varit på biblioteken? Här finns många intressanta samtal, berättelser och föreläsningar att titta och lyssna på!

På den här sidan hittar du ett litet urval av alla inspelade samtal. I menyn finns många fler att upptäcka.

 1. Aslı Erdoğan är en av den turkiska samtidslitteraturens mest översatta och uppburna författare. En författare som i sin suggestiva prosa skildrat människans utsatthet och ensamhet. Hon besökte författarscenen i januari 2018.

  Titta på samtalet

  Bild på författaren Asli Erdogan.
 2. Få författare idag fortsätter att fascinera och gäcka sina läsare som Paul Auster. Med romaner, memoarer, poesi, essäsamlingar och filmmanus har han skrivit in sig i litteraturhistorien och i det närmaste blivit kultförklarad. Auster besökte författarscenen i augusti 2017.

  Foto på Paul Auster
 3. I flera romaner har Kallifatides återvänt till sin barndoms miljöer i Grekland och har även gjort ömsinta porträtt av sina föräldrar. I sin senaste bok Ännu ett liv har han drabbats av skrivkramp och återvänder till sitt modersmål för att hitta tillbaka till skrivglädjen. Kallifatides besökte författarscenen i november 2017.

  Foto på Theodor Kallifatides
 4. The New Yorker-reportern Ariel Levy undersöker vad som händer när begäret och längtan möter verkligheten och rannsakar med drabbande uppriktighet händelser som format henne. Föräldrarnas relation, barndomens upptäckarlust, tonårens leda och den brinnande längtan bort. Levy besökte författarscenen i oktober 2017.

  Foto på Ariel Levy