Tips och teman

Vi som jobbar på biblioteken i Malmö gillar att läsa och att spela tv-spel. Vi älskar film och musik. Här finns lite av det vi gillar.

 1. Vilka var årets bästa böcker 2017? Det är ingen lätt fråga med tanke på den breda utgivningen i Sverige.

  temabild årets bästa 2017
 2. Här hittar du nyinköpt material på biblioteken i Malmö. Du kan prenumerera på en eller flera av listorna om du vill hålla koll på vad som köps in i ditt favoritämne.

 3. Vilka böcker är de mest populära på biblioteket just nu? Vår topplista ger svar!

 4. Den 6 december firar Finland 100 år av självständighet. Här tipsar vi om några böcker – alla finns både på finska och svenska på biblioteket – som skildrar olika skeden från svält till klimathot.

  temabild Finland 100 år
 5. Augustpriset är ett pris som belönar och sätter fokus på de bästa nyutkomna böckerna på svenska varje år. Här hittar du 2017 års pristagare och juryns motivering.


  Foto på augustpristagarna 2017
 6. #MeToo är kampanjen på sociala medier där kvinnor delar med sig av erfarenheter av sexuella övergrepp. Här tipsar vi om böcker som handlar om olika härskartekniker och om effektiva motstrategier.

  Bild med rosa bakgrund och svart text med orden #metoo
 7. Funderar du på att starta eget? Kanske ett eget kafé, bli professionell festfixare eller driva en e-butik? Här har vi samlat inspirerande tips på vad du skulle kunna jobba med!


  Bild på en penna och en teckning som föreställer en lysande glödlampa
 8. Här tipsar vi om böcker och en tidskrift med HBTQ-tema.

  En Pride-flagga
 9. Här hittar du tips på bra böcker, filmer, bloggar med mera på temat demokrati, engagemang och rättigheter.

  En kvinna som ropar i en megafon
 10. Kärlek, olycka, glädje, spänning och sorg. Här hittar du tips på ungdomsböcker och andra böcker som verkligen är värda att läsa.

  En kille som sitter och läser