Böcker

Här tipsar vi om böcker i många olika genrer och teman.

 1. Är du ute efter nyheter om malmölitteratur så har du kommit rätt. Här hittar du tips om nyutkomna böcker med lokal anknytning.

  Foto på Hyllie vattentorn
 2. Ett säkert tecken på att sommaren närmar sig är den årliga Malmö Garden Show i slutet av maj. Här kommer några härliga tips på böcker som ger både inspiration och praktiska tips för dig som älskar trädgårdar.

  Händer som planterar en blomma
 3. Den 5 augusti invigs OS i Rio de Janeiro och Brasilien kommer under några veckor att vara i världens fokus. Här har vi samlat några lästips för er som är nyfikna på Brasilien bortom idrottstävlingarna.  Trevlig läsning!

  vy över Rio de Janeiro
 4. Här hittar du tips på intressanta böcker om banbrytande och modiga kvinnor. Suzanne bjuder på både nyare och lite äldre lästips!


  kvinnor på en strand
 5. Här kommer fem boktips för dig som skriver, av Bobbi A. Sand som arbetar på Malmö Lärcentrum och håller i skrivarträffar på Stadsbiblioteket. Hon har också på eget förlag gett ut två böcker för unga vuxna.


  skrivmaskin
 6. Läste du hästböcker som ung? Gillar du hästar? Då får du inte missa Toves tips på hästböcker för vuxna.


  Foto på hästar
 7. Att läsa en historisk roman är om att göra en tidsresa. Öppna bken och förflyttas ögonblickligen till en annan tid och plats. Här hittar du romaner  utspelar sig från romartiden och framåt.


 8. Vill du börja sy kläder? Syr du redan kläder men behöver ny inspiration? Här hittar du tips på både nya och äldre syböcker.

  Sytillbehör