Nyfiken på grön mat

Bild på olika grönsaker

Funderar du på att börja äta mer vegeteriskt? Kanske börja med en köttfri dag i veckan? Eller bara äta mer god och grön mat? Då är denna tipssida något för dig. Här har vi valt ut bra böcker med enkla och inspirerande recept för dig som är nyfiken grön.

 1. Det här är en bok som passar för dig som har en stressig vardag men som trots det vill äta god, lättlagad, grön mat. Rätterna tar inte mer än 30 minuter att göra och många av dem kan barnen hjälpa till med! Prova den underbara kokosmjölksoppan med röd curry eller spagetti med fetaostbollar och tomatsås (barnens favorit).

  Läs som Bok

  Bokomslagsbild
 2. En härlig bok fylld med vegetariska recept med inspiration från all världens kök. Lättlagat för dig som är vegetarian eller för dig som vill äta lite mer gröna rätter. Här hittar du bland annat ett recept på en underbart god hummus som du bara måste prova!

  Läs som: Bok

  Bokomslagsbild
 3. Det goda enkla: maten vi vill laga och äta

  av Anna Bergenström & Fanny Bergenström

  En mycket vacker bok av kokboksdrottningen Anna Bergenström och hennes dotter Fanny. Här hittar du många enkla och goda recept som är bra för miljön och den egna ekonomin. Boken vill inspirera dig som vill äta mer grönt och bara äta fisk och kött ibland.

  Läs som Bok

  Bokomslagsbild
 4. Gott & grönt

  - gröna läckerheter från Allt om Mat

  Det här är kokboken för dig som är nyfiken på den gröna maten - både till vardags och fest. Här hittar du över 100 enkla recept som utgår från vanliga råvaror som potatis, vitkål och pasta. Men det finns även inspiration från det asiatiska köket som till exempel vietnamesisk auberginecurry med kokosmjölk och limeblad.

  Läs som Bok

  Bokomslagsbild